Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με τεράστια επιτυχία έκλεισε και φέτος το 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων
Με τεράστια επιτυχία έκλεισε και φέτος το 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

Με τεράστια επιτυχία έκλεισε και φέτος το 6ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων

Ο Δήμος Αθηένου πραγματοποίησε το 6ο  Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου με τεράστια επιτυχία, πολύ μεγαλύτερη από οποιοδήποτε προηγούμενο.

Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, διατήρησε τον πρωταρχικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από την προβολή και την ανάδειξη όλων των αθηενίτικων προϊόντων. Οι ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες του Φεστιβάλ άρχισαν στις 10.00 το πρωί και διήρκησαν μέχρι τις 10:00 το βράδυ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πάρα πολλές χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν πλούσιο κέρασμα προϊόντων και εδεσμάτων από τους αθηενίτες παραγωγούς και από τα βιωματικά εργαστήρια παρασκευής με τον παραδοσιακό τρόπο ψωμιού, χαλλουμιού, αναρής, τραχανά και γλυκού του αμυγδάλου. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά από εθελόντριες τον παραδοσιακό τρόπο ετοιμασίας χειροποίητων μακαρονιών, καθώς και κεντημάτων αθηενίτικης ολόπλουμης δαντέλας βενίς. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ψωνίσουν αρτοσκευάσματα, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, πουργούρι, λοκκούμια του γάμου, ελαιόλαδο, μέλι, παραδοσιακά γλυκά και άλλες λιχουδιές, βότανα, όπως και ποικιλία χειροτεχνιών από νεαρά άτομα.

 

 

 

 

 

Τα παιδιά απόλαυσαν το υγιεινό πρόγευμα, τις δραστηριότητες και το πανέμορφο περιβάλλον του δημοτικού πάρκου, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν διατροφικές συμβουλές από την διατροφολόγο Μαρία Καντηλάφτη Σεργίου. Από τις 11:00 και για δύο ώρες συντροφιά στους επισκέπτες κράτησαν οι  ραδιοφωνικοί παραγωγοί Τάσος Ευαγγέλου και Χριστιάνα Αρτεμίου μέσω σύνδεσης Live Link παρέα με τον Love FM.

Την ίδια ώρα ο γνωστός σεφ Γιώργος Κυπριανού, παρέα με τους σεφ Δώρο Χατζηπιερή και Αντρέα Κωνσταντίνου,  ετοίμασαν επιτόπου συνταγές με τοπικά υλικά και κέρασαν πλουσιοπάροχα τους επισκέπτες. Το απόγευμα ακολούθησε ζωντανή μουσική υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ευθύβουλου Θεοχάρους. Στο τραγούδι ήταν οι εξαιρετικοί Δημήτρης Σουρουλλάς και Μαρία Θεοδότου. Ακολούθως, τη σκηνή ζωντάνεψαν οι Πολιτιστικοί Όμιλοι της Αθηένου, «Δημοτικός Πολιτιστικός Ομιλος Αθηένου», «ΡΕΑ» και «Μάλλουρα», καθώς και ο Χορευτικός Όμιλος της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Στην παρουσίαση ήταν η Γιώτα Κουφαλίδου.

Το Φεστιβάλ χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηένου, κ. Κυριάκος Καρεκλάς και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Μαρία Παναγιώτου, υπό την αιγίδα της οποίας τέθηκε το Φεστιβάλ. Η βραδιά έκλεισε με ποιήματα, τσιαττίσματα και μουσική.

Ο Δήμος Αθηένου ευχαριστεί όλους ανεξαίρετα τους χορηγούς του, τον κόσμο που επισκέφτηκε το Φεστιβάλ, όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν, όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωσή του και φυσικά όλους τους εθελοντές που αφιέρωσαν τον χρόνο τους για την επιτυχημένη πραγματοποίησή του.

Ραντεβού του χρόνου τον Οκτώβρη στο 7ον Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων. Στην Αθηένου! Εκεί που είστε πάντα όλοι ευπρόσδεκτοι!

 

 

 

Send this to a friend