Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απλήρωτοι τέσσερις μήνες μετά υπάλληλοι που εργάστηκαν στις κάλπες του Ιουνίου
Απλήρωτοι τέσσερις μήνες μετά υπάλληλοι που εργάστηκαν στις κάλπες του Ιουνίου

Απλήρωτοι τέσσερις μήνες μετά υπάλληλοι που εργάστηκαν στις κάλπες του Ιουνίου

Απλήρωτοι παραμένουν αρκετοί υπάλληλοι που εργάστηκαν στις πολλαπλές κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα και διατηρώντας την ανωνυμία της, τηλεθεάτρια ανέφερε ότι παρότι εργαζόταν από τις 05:00 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα, το ποσό της αμοιβής δεν έχει καταβληθεί στον λογαριασμό της, ενώ τα τηλεφωνήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες δεν απέφεραν αποτελέσματα.

Εργαζόμενη στις εκλογές
«Για να πάμε να εργαστούμε λογικά τα χρειαζόμασταν αυτά τα χρήματα. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πληρωθεί και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη σχεδόν ούτε και ένας.»

 

 

Σημειώνεται ότι το ποσό ανέρχεται στα €300 περίπου.

Σε παρέμβασή του ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Μενέλαος Βασιλείου, επιβεβαίωσε την καθυστέρηση στις καταβολές. Εξηγώντας τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, τόνισε ότι εργάστηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός υπαλλήλων κατά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμη κάποιοι απλήρωτοι.

Μενέλαος Βασιλείου – Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εκλογών
«Υπήρξαν αυξημένες ανάγκες στελέχωσης στα εκλογικά κέντρα. Είχαμε 1.864 εκλογικά κέντρα τα οποία στελέχωσαν γύρω στις 12.500 υπάλληλοι. Και η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε υπαλλήλους από το Δημόσιο τομέα, τον Ιδιωτικό, Ημικρατικούς, υπαλλήλους αρχών ΤΑ και όλα αυτά δημιουργούν μια πολυπλοκότητα στη διαδικασία για να καταβληθεί αποζημίωση.»

Και προσέθεσε ότι θα πρέπει προηγουμένως να έχει καταχωρηθεί ο υπάλληλος στο αρμόδιο λογιστικό πρόγραμμα, κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο για τα άτομα που βρίσκονται εκτός του κρατικού μισθολογίου.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, τα ποσά θα έχουν καταβληθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

 

Send this to a friend