Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαινιάστηκε ο νέος Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λάρνακα (φώτο)
Εγκαινιάστηκε ο νέος Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λάρνακα  (φώτο)

Εγκαινιάστηκε ο νέος Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λάρνακα (φώτο)

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου – ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Λάρνακας και τους πολίτες της.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας που στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της καθημερινότητας των κατοίκων, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργικότητα και την αισθητική της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και μια έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων, που οργανώθηκε από το Larnaca & Famagusta Classic Cars.

 

 

Η έκθεση αυτή παρουσίασε μια εντυπωσιακή συλλογή από κλασσικά αυτοκίνητα, τα οποία προσέφεραν μια μοναδική ατμόσφαιρα και ανέδειξαν την ιστορία του αυτοκινητιστικού πολιτισμού, δημιουργώντας ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο για τους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «ο νέος αυτός χώρος στάθμευσης είναι αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας του Δήμου να δημιουργήσει μια πόλη πιο φιλική προς τους πολίτες και τους επισκέπτες. Μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου αυτού, αποσκοπούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να διευκολύνουμε την κινητικότητα των κατοίκων».

Ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία Ακροπόλεως και στην είσοδο του αστικού εμπορικού κέντρου, παρέχει στους κατοίκους και επισκέπτες της Λάρνακας έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο στάθμευσης. Παράλληλα, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση, την ασφάλεια και την ευχρηστία για όλους, με ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες και των πεζών.

Η Αρχιτεκτονική Πρόταση του έργου έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο ΑΡΜΩΝ Χώρος Αρχιτεκτονικής Ε.Π.Ε., ενώ η Μελέτη και η Επίβλεψη του έργου ανατέθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας. Η εκτέλεση του έργου αναλήφθηκε από την Εταιρεία Κυπρής και Γεράνης Κατασκευές Λτδ.

Ο νέος χώρος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ποδηλατοστάσιο, σύγχρονα παγκάκια για ξεκούραση και μια έκταση πρασίνου, η οποία έχει διαμορφωθεί σε έναν ευχάριστο και ήρεμο περιβάλλον. Η δημιουργία ενός «διαδρόμου πρασίνου» παράλληλα με τη διαδρομή του πεζοδρομίου προσφέρει έναν δροσερό και σκιερό χώρο για κίνηση και στάση, ενώ στο υπόλοιπο μέρος του χώρου διαμορφώθηκαν περιοχές με γρασίδι και δέντρα που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός φυσικού περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας του αστικού τοπίου.

Η τοποθέτηση φράκτη πρασίνου κατά μήκος των ορίων του χώρου ενισχύει τη συνολική εικόνα του έργου, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τη φύση με τον αστικό ιστό, δημιουργώντας μια όαση πρασίνου στο κέντρο της πόλης.

«Ο Δήμος Λάρνακας συνεχώς αναζητά τρόπους για να κάνει την πόλη πιο φιλική και λειτουργική για όλους τους πολίτες, επενδύοντας σε έργα που ενισχύουν την ποιότητα ζωής. Το νέο αυτό έργο είναι μόνο μία από τις πολλές πρωτοβουλίες που υλοποιούμε για την περαιτέρω αναβάθμιση της πόλης», τόνισε ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του.

Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και συνεργάτες που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου, ιδιαιτέρως στην ΑΡΜΩΝ Χώρος Αρχιτεκτονικής Ε.Π.Ε. για την αρχιτεκτονική τους πρόταση, στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας για τη μελέτη και την επίβλεψη του έργου, καθώς και στην Εταιρεία Κυπρής και Γεράνης Κατασκευές Λτδ για την εκτέλεση του έργου.

Ο νέος Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση μιας πιο σύγχρονης, βιώσιμης και φιλικής πόλης για όλους.

 

 

 

 

Send this to a friend