Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Υπουργικό: Φεύγει ο φράχτης Νουρή από την Πράσινη Γραμμή
Υπουργικό: Φεύγει ο φράχτης Νουρή από την Πράσινη Γραμμή

Υπουργικό: Φεύγει ο φράχτης Νουρή από την Πράσινη Γραμμή

Την αφαίρεση του συρματοπλέγματος που έχει εγκατασταθεί στην Πράσινη Γραμμή, αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η αφαίρεσή του έγινε μετά από πρόταση του Υφυπουργού Μετανάστευσης, Νικόλα Ιωαννίδη και αφού είχε ετοιμαστεί έκθεση της Αστυνομίας για την αξιολόγηση του μέτρου, το οποίο εφαρμόστηκε από το 2020 επί προηγούμενης κυβέρνησης, με στόχο την αποτροπή της έλευσης μεταναστών.

Τη λήψη απόφασης επιβεβαίωσε στο philenews ο Υφυπουργός Μετανάστευσης, ο οποίος δήλωσε ότι στη βάση της έκθεσης της Αστυνομίας, το συρματόπλεγμα δεν φαίνεται να βοήθησε στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών και από την άλλη λήφθηκαν υπόψη οι αντιδράσεις των κατοίκων που ταλαιπωρούνταν από την τοποθέτησή του.

 

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης επίσης σε δηλώσεις του στο philenews, τόνισε ότι τώρα θα υπάρξει αυξημένη επιτήρηση της περιοχής από την οποία θα αφαιρεθεί ο φράχτης με περιπολίες, ενώ παράλληλα θα παρακολουθείται και μέσω καμερών.

Μετά την αφαίρεση του φράχτη Νουρή όπως είχε ονομαστεί το συρματόπλεγμα, αφού τοποθετήθηκε επί υπουργίας του, αποφασίστηκε όπως αυξηθούν οι περιπολίες κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής.

Send this to a friend