Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εμπειρογνώμονας: Βίντεο «καίνε» τους μοναχούς για οικονομικές ατασθαλίες
Εμπειρογνώμονας: Βίντεο «καίνε» τους μοναχούς για οικονομικές ατασθαλίες

Εμπειρογνώμονας: Βίντεο «καίνε» τους μοναχούς για οικονομικές ατασθαλίες

Για αψυχολόγητες ενέργειες εκ μέρους των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ κάνει λόγο ο εμπειρογνώμονας κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης, Κώστας Κερλέγκου, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι ήξεραν το αποτέλεσμα. 

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα, ο ίδιος εξήγησε ότι η γνησιότητα των βίντεο διαπιστώνεται μέσω προγραμμάτων, διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην εκκλησιαστική δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.

«Η απαίτηση των μοναχών για να αξιολογηθούν ξανά τα βίντεο από κάποιον δεύτερο εμπειρογνώμονα έχει γίνει, είναι γνωστό το έργο του κυρίου Σφακιανάκη. Όπως βλέπουμε, το αποτέλεσμα έχει αποδειχθεί πανηγυρικά για την αυθεντικότητα της πρώτης εμπειρογνωμοσύνης.»

 

 

Μάλιστα, ο κύριος Κερλέγκου επεσήμανε ότι τα βίντεο ήταν πάρα πολλά, πέραν αυτών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Πέραν από τα βίντεο του ανήθικου περιεχομένου, γιατί αυτό ήταν που ήλεγχε τώρα η Ιερά Σύνοδος, υπάρχουν και βίντεο τα οποία είναι ομολογίες σε οικονομικές ατασθαλίες από τρόπους σχεδιασμού, το πώς θα παρουσιάσουν ψεύτικα έγγραφα προς τον Μητροπολίτη κ.ο.κ. για να μπορέσουν να καλύψουν κάποιες ατασθαλίες τις οποίες είχαν κάνει αυτοί οι μοναχοί.»

Ο ίδιος τόνισε ότι όσα είδε ο κόσμος είναι μόνο ένα μέρος και δε χρειάζεται ο κόσμος «να σκανδαλίζεται άλλο», καθώς το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των μοναχών μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου, ο Κώστας Κερλέγκου είπε ότι φαίνεται πως θέλουν να δώσουν συνέχεια σε ένα σκάνδαλο που δεν έχει ωφελήσει κανένα.

 

 

 

Send this to a friend