Home ΛΑΡΝΑΚΑ Γλυπτά εμπνευσμένα από την Μεσόγειο Θάλασσα στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στη Λάρνακα
Γλυπτά εμπνευσμένα από την Μεσόγειο Θάλασσα στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στη Λάρνακα

Γλυπτά εμπνευσμένα από την Μεσόγειο Θάλασσα στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συγκεκριμένες δράσεις που θα εμπλουτίσουν τον χαρακτήρα του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από μερικούς μήνες στην παραλιακή τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, προγραμματίζουν από κοινού ο Δήμος Λάρνακας και η τοπική εταιρεία τουρισμού.

Στόχος των δράσεων είναι να καταστήσουν το πάρκο σημείο αναφοράς και κομβικό χώρο δημιουργίας και ψυχαγωγίας για τους δημότες και τους ξένους επισκέπτες.  Για τον σκοπό αυτό έχουν τροχοδρομηθεί δράσεις, ώστε το πάρκο να εμπλουτιστεί και να αποκτήσει το χαρακτήρα που του αρμόζει. Ως εκ τούτου, ολοκληρώθηκε η εκπόνηση μελέτης και καθορίστηκαν οι όροι υποβολής προτάσεων για την προσθήκη γλυπτών, τα οποία θα συνάδουν με την θεματική του πάρκου, που είναι εμπνευσμένη από την Μεσόγειο θάλασσα.

 

 

Ο διαγωνισμός για την υποβολή των εικαστικών προτάσεων θα προκηρυχθεί αρχές του 2025. Να σημειωθεί, ότι η περιοχή φιλοξενεί ήδη εργαστήρια τέχνης, γι’ αυτό κι επιδίωξη των τοπικών φορέων είναι η περαιτέρω ενίσχυση του πολιτιστικού της χαρακτήρα, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η γραφική αυτή γωνιά έχει συμπεριληφθεί στις περιπατητικές ξεναγήσεις τουριστών.

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας ανακοίνωσε ότι μια ξεχωριστή πινακίδα-έργο τέχνης έχει τοποθετηθεί στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος, στέλνοντας το μήνυμα της πολυπολιτισμικότητας. Η πινακίδα, που είναι δημιούργημα του εικαστικού Μιχαήλ Ηλία, φέρει τον τίτλο «Μεσόγειος» και περιλαμβάνει την ονομασία γραμμένη σε οξειδωμένο ατσάλι στις κύριες γλώσσες των μεσογειακών χωρών.

«Το μέγεθος των γραμμάτων αντανακλά την ακτογραμμή κάθε χώρας, με τα ελληνικά, ιταλικά, τουρκικά, αραβικά, γαλλικά και ισπανικά να είναι μεγαλύτερα, ενώ μικρότερα είναι τα κροατικά, μαλτέζικα, μαυροβουνιακά, βοσνιακά, ισραηλινά, αλβανικά και σλοβενικά. Κάθε γλώσσα διαθέτει μοναδική γραμματοσειρά, τονίζοντας την πολιτιστική ποικιλία και βελτιώνοντας την αισθητική του έργου.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία έτυχε της στήριξης του Υφυπουργείου Τουρισμού μέσω του Σχεδίου Δράσης της ΕΤΑΠ Λάρνακας, αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα αίσθημα καλωσορίσματος σε όλους τους λαούς της Μεσογείου, προσκαλώντας τους να επισκεφτούν το ομώνυμο πάρκο και να βιώσουν τον πολιτισμό της περιοχής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Send this to a friend