Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Που οφείλονται οι διακοπές στις εκπομπές των κυπριακών ραδιοφώνων
Που οφείλονται οι διακοπές στις εκπομπές των κυπριακών ραδιοφώνων

Που οφείλονται οι διακοπές στις εκπομπές των κυπριακών ραδιοφώνων

Ο Σύνδεσμος Ραδιοφώνων Κύπρου (ΣΥΡΑΚ), θα ήθελε να ενημερώσει το κοινό, πως οι διακοπές εκπομπών ραδιοφώνων στη χώρα, οι οποίες παρατηρούνται καθ’  όλη τη διάρκεια του χρόνου, με πιο έντονο το φαινόμενο τις τελευταίες ημέρες, έχουν ως βασικό λόγο τη διακοπή ρεύματος στα σημεία εκπομπών ή/και τις αστάθειες ροής τάσης. Τα πιο πάνω φαινόμενα έλλειψης ενεργειακής σταθερότητας προκαλούν ζημιές χιλιάδων ευρώ στα ραδιόφωνα της χώρας.

Ως Σύνδεσμος Ραδιοφώνων Κύπρου καλούμε την ΑΗΚ και την κυβέρνηση όπως προχωρήσουν στα δέοντα μέτρα ομαλοποίησης της κατάστασης. Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο για την εκπομπή της Ραδιοφωνίας στη χώρα, με σοβαρό το ενδεχόμενο μερικού ή και ολικού black out εκπομπής λόγω ενδεχόμενης καταστροφής των μηχανημάτων των μελών μας.

Η Ραδιοφωνία είναι αναπόσπαστο μέρος της ελευθερίας της έκφρασης όπως καταχωρείται από το άρθρο 19 του συντάγματος και τους σχετικούς νόμους, προσφέρει άνω των 1000 θέσεων εργασίας και επιτελεί κοινωνικό έργο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το κράτος οφείλει να είναι αρωγός και όχι τροχοπέδη σε αυτή την ανάπτυξη.

 

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου Συνδέσμου Ραδιοφώνων Κύπρου

 

Send this to a friend