Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χορηγία για ηλιακά συστήματα για ζεστό νερό ενέκρινε το Υπουργικό – Ποιες δύο κατηγορίες αφορά το σχέδιο
Χορηγία για ηλιακά συστήματα για ζεστό νερό ενέκρινε το Υπουργικό – Ποιες δύο κατηγορίες αφορά το σχέδιο

Χορηγία για ηλιακά συστήματα για ζεστό νερό ενέκρινε το Υπουργικό – Ποιες δύο κατηγορίες αφορά το σχέδιο

 

 

Σχέδιο χορηγιών για την εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού σε κατοικίες, ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, το σχέδιο αφορά δύο κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία, τη γενική, η χορηγία ανέρχεται στα €500, ενώ για τις ορεινές περιοχές, η χορηγία ανέρχεται στα €900. Η δεύτερη κατηγορία αφορά ευάλωτα νοικοκυριά και η χορηγία ανέρχεται στα €900.

 

“Το προτεινόμενο σχέδιο χορηγιών προνοεί την επιχορήγηση ολοκληρωμένων συστημάτων, δηλαδή περιλαμβάνει τον κύλινδρο και τα ηλιακά πλαίσια και θα υπάρχει κατάλογος συμμετεχόντων εγκαταστατών, οι οποίοι θα μπορούν να εγκαθιστούν τέτοια συστήματα μετά από αίτηση από τους ενδιαφερόμενους”, είπε ο Υπουργός.

Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου σχεδίου είναι €1 εκ. και η διαδικασία υποβολής των προτάσεων θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2024 ή μέχρι την οριστική υποβολή 1.500 αιτήσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαναστασίου, τα ποσά αυτά είναι από πόρους του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ και το σχέδιο αφορά μόνο φυσικά πρόσωπα.

Send this to a friend