Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Διάσταση απόψεων Πασιουρτίδη – Υπ. Παιδείας για το Λύκειο Βεργίνας
Διάσταση απόψεων Πασιουρτίδη – Υπ. Παιδείας για το Λύκειο Βεργίνας

Διάσταση απόψεων Πασιουρτίδη – Υπ. Παιδείας για το Λύκειο Βεργίνας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αίσθηση προκάλεσαν οι φωτογραφίες που ανάρτησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης, οι οποίες φανερώνουν την κακή κτηριακή κατάσταση του Λυκείου Βεργίνας, στη Λάρνακα.

Ο κ. Πασιουρτίδης αναφέρει στην ανάρτησή του, πως παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, για επιδιόρθωση των σοβαρών προβλημάτων στις κτηριακές εγκαταστάσεις του λυκείου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διαπιστώθηκε ότι το σχολείο εξακολουθεί να παρουσιάζει άσχημη εικόνα.

 

Μάλιστα, ο βουλευτής Λάρνακας παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, και μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζει ανακοίνωση που τοποθετήθηκε σε τοίχο του σχολείου, η οποία προειδοποιεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κρατούν αποστάσεις, αφού, όπως σημειώνεται, υπάρχει κίνδυνος για πτώση πλακών.

Στην ανάρτησή του ο Α. Πασιουρτίδης αναφέρει τα ακόλουθα: «Σας παρουσιάζω το Λύκειο Βεργίνας όπως είναι σήμερα. Ένα σχολείο με 400 μαθητές. Δεν θα πω ότι φωνάζουμε για την κατάσταση που βλέπετε εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν θα πω για τον αριθμό επισκέψεων, τόσο με την κοινοβουλευτική επιτροπή Παιδείας, όσο και ως ΑΚΕΛ. Δεν θα πω για τις επιστολές που στείλαμε στους αρμόδιους για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Θα αφήσω τον καθένα από εσάς να κρίνει αν αυτό είναι σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας το 2024» . Το θέμα με τα σοβαρά προβλήματα στο Λύκειο Βεργίνας αναδείχθηκε (και) τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την επίσκεψη της επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Τότε είχαν δοθεί οδηγίες για διενέργεια μελέτης κι εκτέλεσης εργασιών συντήρησης στο κτήριο.

Σχολιάζοντας τις φωτογραφίες και την ανάρτηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, η νέα πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Γιάννα Νικολάου ανέφερε πως τις προηγούμενες μέρες έγινε έλεγχος στο λύκειο και ότι σαθρό υπήρχε απομακρύνθηκε.

Σ’ ότι αφορά το θέμα της στατικότητας, η κ.Νικολάου είπε ότι εδώ και καιρό έχει γίνει μελέτη, η οποία κατέδειξε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δήλωσε, επίσης, ότι έχει εξασφαλιστεί κονδύλι από το Υπουργείο Παιδείας και την ερχόμενη Δευτέρα θ’ αρχίσουν εργασίες συντήρησης στο σχολείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας Κώστας Κώστα, είπε ότι οι γονείς είναι ανάστατοι για την κτηριακή κατάσταση του λυκείου και πως γίνονται σκέψεις για λήψη μέτρων.

 

«Λανθασμένες εντυπώσεις»

—————————————-

Με αφορμή τις φωτογραφίες του σχολείου που ανάρτησε ο Α. Πασιουρτίδης, το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα και φωτογραφίες που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν την κατάσταση τμημάτων του κτηρίου του λυκείου Βεργίνας, εν μέσω εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης που ξεκίνησαν πριν από τη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Τονίζεται, ακόμα, ότι η αφαίρεση των «σαθρών» και η αποκάλυψη των «οπλισμών» του κτηρίου αποτελούν απαραίτητο ενδιάμεσο στάδιο των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης. «Οι φωτογραφίες απεικονίζουν αποσπασματικά την πορεία ενός έργου αναγκαίου, τόσο για την ασφάλεια των μαθητών κι εκπαιδευτικών, όσο και για την γενική βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και μάθησης», καταλήγει το Υπ. Παιδείας. Απαντώντας στην ανακοίνωση, ο κ.Πασιουρτίδης κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας ν’ απαντήσει επίσημα εάν αναλαμβάνει την ευθύνη πως δεν κινδυνεύουν τα παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο…

 

 

Send this to a friend