Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το μπαλάκι στο Υπουργείο Παιδείας για την Σχολική Εφορεία Δρομολαξιάς – Μενεού
Το μπαλάκι στο Υπουργείο Παιδείας για την Σχολική Εφορεία Δρομολαξιάς – Μενεού

Το μπαλάκι στο Υπουργείο Παιδείας για την Σχολική Εφορεία Δρομολαξιάς – Μενεού

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Παράνομη και κακή εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την υφιστάμενη σύσταση της Σχολικής Εφορείας Δρομολαξιάς – Μενεού, ο δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου, ο οποίος κάνει λόγο για δημοτικούς συμβούλους, που αρνούνται να συμμορφωθούν με την νομοθεσία και ν’ αποδεχθούν την γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο κ.Ανδρονίκου επικαλέστηκε επιστολή που στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, ημερομηνίας 17 Σεπτεμβρίου 2024, το οποίο με τη σειρά του είχε απευθυνθεί στη Γενική Εισαγγελία για να εξακριβωθεί η νομιμότητα της συγκρότησης σε σώμα της Σχολικής Εφορείας Δρομολαξιάς – Μενεού, μετά τις τοπικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

 

Στην επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, την οποία υπογράφει η γενική διευθύντρια Λαμπρινή Γωγάκη, αναφέρεται ότι με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στα δημοτικά διαμερίσματα που απαρτίζουν τον νέο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, με το ΑΚΕΛ να καταλαμβάνει το 44,8% στη Δρομολαξιά – Μενεού, το 39,2% στο Κίτι, το 59,1% στα Περβόλια και το 44,8% στην Τερσεφάνου, προκύπτει ότι θα έπρεπε να οριστούν από τα εκλεγέντα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για να συμμετάσχουν στην τοπική σχολική εφορεία και από την δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ.

«Συνεπώς θα πρέπει ν’ αναπροσαρμοστούν οι ενέργειες και οι δράσεις του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή να επαναληφθεί η επιλογή των μελών που θα εκπροσωπούν τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού στην οικεία σχολική εφορεία, με σκοπό την διασφάλιση και τήρηση της νομιμότητας, και ακολούθως να ενημερωθεί σχετικά και το Υπουργείο Παιδείας», τονίζεται στην επιστολή του αρμόδιου υπουργείου.

Περαιτέρω, τονίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα πιο πάνω εντός των επόμενων εφτά ημερών από την ημερομηνία αποστολής της επιστολής, τότε το Υπουργείο Παιδείας θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το Υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι όσον αφορά την σύσταση των τοπικών σχολικών εφορειών, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να τηρείται αναλογία και σειρά που να βασίζεται στην αριθμητική αντιπροσώπευση των πολιτικών κομμάτων στο δημοτικό συμβούλιο, δηλαδή το πρώτο κόμμα σε αριθμό που αντιπροσωπεύεται στο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να έχει περισσότερα μέλη προς διορισμό για την σχολική εφορεία και ακολούθως να επιλεγούν μέλη από τα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς να αναιρείται το γεγονός πως θα πρέπει να εκπροσωπούνται όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Ο κ. Ανδρονίκου εξέφρασε την ελπίδα όπως το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο πλέον χειρίζεται το θέμα, να δώσει την λύση, ώστε η σύσταση της οικείας σχολικής εφορείας να πάψει, όπως είπε, να είναι παράτυπη.

Send this to a friend