Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πήγε για εγχείρηση στο δεξί πόδι και βγήκε με χειρουργημένο το αριστερό
Πήγε για εγχείρηση στο δεξί πόδι και βγήκε με χειρουργημένο το αριστερό

Πήγε για εγχείρηση στο δεξί πόδι και βγήκε με χειρουργημένο το αριστερό

 

 

Ένας νεαρός είχε πόνο στο δεξί του γόνατο και πήγε στον γιατρό. Ο νεαρός επιθυμούσε σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο να ενταχθεί στις Ειδικές Δυνάμεις, ωστόσο στην επέμβαση κάτι πήγε… λάθος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο γιατρός αφού τον εξέτασε, τον παρέπεμψε σε ακτινοδιαγνωστική εξέταση και συγκεκριμένα σε μαγνητική τομογραφία. Ο

εναγόμενος εξετάζοντας τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας έκρινε ότι ο ενάγων έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση για διόρθωση ρήξης του έσω μηνίσκου του δεξιού γόνατος.

 

Στις 30 Μαρτίου 2023 ο ενάγων εισήχθη στο χειρουργείο για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Η επέμβαση διενεργήθηκε, ωστόσο, δεν αφορούσε το δεξί γόνατο αλλά το αριστερό».

Κατά την επίσκεψη στον δεύτερο γιατρό, ο ασθενής, σύμφωνα με την αγωγή, «ενημέρωσε τον ασθενή ότι ούτε το δεξί του γόνατο χρειαζόταν επέμβαση».

Ο γιατρός ανέφερε με τη σειρά του ότι ο ασθενής τον επισκέφθηκε με πόνο στο δεξί γόνατο. Σε κλινική εξέταση διαπίστωσε «άλγος στο έσω διαμέρισμα δεξιού γόνατος με πιθανή διάγνωση ρήξη του έσω μηνίσκου και /ή χονδροπάθεια και/ή σύνδρομο έσω υμενικής πτυχής». Μετά την κλινική εξέταση ο γιατρός συνέστησε μαγνητική τομογραφία, η οποία, σύμφωνα με τον γιατρό, «δεν κατέδειξε σοβαρή βλάβη στο δεξί γόνατο».

Μερικές ημέρες αργότερα, ο ασθενής επισκέφθηκε με τα ίδια συμπτώματα τον γιατρό, ο οποίος με βάση τα όσα είχε στη διάθεση του τη δεδομένη στιγμή συνέστησε τη διενέργεια αρθροσκόπησης δεξιού γόνατος για διαγνωστικούς και/ή θεραπευτικούς λόγους.

«Ο εναγόμενος ενημέρωσε τον ενάγοντα πως η κλινική εικόνα δεν καταδεικνύει σοβαρό πρόβλημα και η αρθροσκόπηση σκοπό έχει την αντιμετώπιση του εμμένοντος άλγους». Ο ασθενής συναίνεσε και υπεβλήθη σε προεγχειρητικό έλεγχο και άλλες εξετάσεις και προγραμματίστηκε επέμβαση για αρθροσκόπηση.

Ο γιατρός, προς υπεράσπιση του, προβάλλει το γεγονός ότι από την επέμβαση στο αριστερό γόνατο ο ασθενής δεν υπέστη κάποια βλάβη, αντιθέτως, δόθηκε θεραπεία σε πρόβλημα το οποίο υπήρχε. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η χειρουργική επέμβαση στο αριστερό γόνατο ήταν επιβεβλημένη και/ή αναγκαία ή απαραίτητη.

Το νοσηλευτήριο, από πλευράς του, στην πραγματικότητα υποστηρίζει ότι ο γιατρός είναι αυτοεργοδοτούμενος και χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του ως συνεργάτης.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Send this to a friend