Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αεροδρόμιο Λάρνακας: Πως απαντά το Υπουργείο Μεταφορών για τη χαώδη κατάσταση
Αεροδρόμιο Λάρνακας: Πως απαντά το Υπουργείο Μεταφορών για τη χαώδη κατάσταση

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Πως απαντά το Υπουργείο Μεταφορών για τη χαώδη κατάσταση

 

 

Λύσεις στις ατελείωτες ουρές που παρατηρούνται στο αεροδρόμιο Λάρνακας αναζητεί το Υπουργείο Μεταφορών, λύσεις οι οποίες θα πρέπει να εφαρμοσθούν για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι να επεκταθεί το αεροδρόμιο.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης εξηγεί ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό παραγόντων που φέρνουν αυτές τις εικόνες, τόσο ότι πρόκειται για άλλη μια χρονιά ρεκόρ όσον αφορά την επιβατική κίνηση, όσο ο τρόπος που λειτουργούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αλλά και οι επιβάτες, σημειώνοντας ότι μπορεί να φτάσουν στο αεροδρόμιο 4-5 λεωφορεία την ίδια ώρα.

«Είμαστε σε επαφή με την Ermes, συζητούμε μέτρα τα οποία μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση», αναφέρει ο Υπουργός.

 

Αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση του αεροδρομίου, σχολιάζοντας ότι είναι μικρό το αεροδρόμιο και αυτός είναι ο λόγος που έγιναν ενέργειες για τη β’ φάση των υποδομών και θα έχουμε για άλλα τρία χρόνια αυτά τα προβλήματα, οπότε αναζητούνται λύσεις.

Ερωτηθείς αν είναι θέμα στελέχωσης και ποιες λύσεις προτείνονται, ανάφερε ότι είναι σημαντική η στελέχωση της ασφάλειας και του ελέγχου των διαβατηρίων και πρόσθεσε ότι εξετάζεται ο τρόπος λειτουργίας των πρακτόρων, της Αστυνομίας, το πως ελέγχονται οι ουρές των επιβατών και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό να διατηρείται η τάξη.

Ο κ. Βαφεάδης αναφέρει ότι θα υπάρξει βελτίωση στις αφίξεις αφού, όπως εξηγεί θα εφαρμοσθούν νέες ρυθμίσεις μέχρι το τέλος του μήνα, θα διαχωριστούν εντελώς οι Ευρωπαίοι πολίτες από τους μη Ευρωπαίους, ακόμα και οι Έλληνες που ταξιδεύουν με μη ψηφιακή ταυτότητα, ώστε οι Ευρωπαίοι να περνούν πολύ πιο γρήγορα.

 

Send this to a friend