Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Συμπλοκή στη Λάρνακα: Ανήλικοι ασυνόδευτοι οι «πρωταγωνιστές» – Ζημιές στην καφετέρια
Συμπλοκή στη Λάρνακα: Ανήλικοι ασυνόδευτοι οι «πρωταγωνιστές» – Ζημιές στην καφετέρια

Συμπλοκή στη Λάρνακα: Ανήλικοι ασυνόδευτοι οι «πρωταγωνιστές» – Ζημιές στην καφετέρια

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ασυνόδευτοι ανήλικοι από τη Συρία, φέρεται να ήταν «πρωταγωνιστές» σοβαρών επεισοδίων, που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (23/9) σε καφεστιατόριο στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Μάλιστα, από τις εξετάσεις που έγιναν προκύπτει ότι ο ένας εξ’ αυτών είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από δομή στην οποία διαμένει, στη Λεμεσό. Η Αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στη Λάρνακα.

 

Ο καβγάς των νεαρών μεταναστών προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους θαμώνες και περαστικούς. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας σερβιτόρος του καφεστιατορίου, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από 17χρονο μετανάστη.

Ο τελευταίος πάτησε σπασμένο γυαλί και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Ο ιδιοκτήτης του καφεστιατορίου δήλωσε ότι πριν από μερικές μέρες ομάδα νεαρών μεταναστών δημιούργησε ξανά φασαρία στην παραλία των Φοινικούδων. «Σχεδόν κάθε μέρα έρχονται στις Φοινικούδες και ενοχλούν τον κόσμο.

Τη νύχτα της Δευτέρας ήταν μια ομάδα πέντε ατόμων και όπως περπατούσαν έσπρωχναν με τους ώμους τους όποιον έμπαινε μπροστά τους. Έσπρωξαν τον σερβιτόρο μας και τον ρώτησαν εάν έχει πρόβλημα. Όταν αυτός απάντησε ναι, τον κτύπησαν και στη συνέχεια εισήλθαν μέσα στο μαγαζί σπάζοντας τα κομπιούτερ και άλλα αντικείμενα. Είχαμε δέκα τραπέζια με πελάτες που καθόντουσαν με τις οικογένειές τους και οι άνθρωποι έτρεχαν να φύγουν πανικόβλητοι. Ένας από τους αλλοδαπούς πάτησε σπασμένα γυαλιά. Ήρθαν δύο ασθενοφόρα και τους πήραν», ανέφερε φανερά αγανακτισμένος. Η Αστυνομία δεν προέβη σε συλλήψεις επειδή πρόκειται για ανηλίκους.

Με αφορμή τα νέα επεισόδια, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου δήλωσε ότι η συμπλοκή αλλοδαπών στις Φοινικούδες αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, την άμεση ανάγκη για εφαρμογή αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής και την μεταφορά αυτών των προσώπων είτε στις χώρες τους, είτε σε κλειστές δομές. «Τίποτε άλλο δεν θα οδηγήσει στην επίλυση του προβλήματος», ανέφερε.

Send this to a friend