Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου – 47χρονος έχασε το χρηματικό ποσό των 11.591 ευρώ
Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου – 47χρονος έχασε το χρηματικό ποσό των 11.591 ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου – 47χρονος έχασε το χρηματικό ποσό των 11.591 ευρώ

 

 

Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσε 47χρονος στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να χάσει το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.591 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 47χρονος εντόπισε μέσω διαδικτύου μια ιστοσελίδα η οποία παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα επενδύσεων κρυπτονομισμάτων. Αφού αποτάθηκε στην εν λόγω εταιρεία, επικοινώνησε μαζί του άγνωστο αλλοδαπό πρόσωπο, που του επιβεβαίωσε ότι θα έχει «σίγουρο οικονομικό όφελος». Έτσι, ο παραπονούμενος καθ’ υπόδειξη του εν λόγω ατόμου, του έδωσε πρόσβαση στην οθόνη του υπολογιστή του, με σκοπό να τον βοηθήσει να δημιουργήσει λογαριασμό σε συγκεκριμένη πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων.

Ακολούθως και πάλι καθ’ υπόδειξη του ίδιου ατόμου, στις 20 του μήνα μετέφερε σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις το συνολικό ποσό των 11.591 ευρώ μέσω ανταλλακτηρίου στο προσωπικό του πορτοφόλιο, όπου την ίδια μέρα αυτά μεταφέρθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή του, σε άλλο πορτοφόλιο το οποίο δεν ανήκει στον ίδιο.

 

Τότε ο 47χρονος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη, αφού του ζητήθηκαν κι άλλα επιπλέον χρήματα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε καμία άλλη πληρωμή.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

 

Send this to a friend