Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Χάσμα απόψεων μεταξύ ΠΣΕΜ – Υπουργείου για τη χρήσης κινητών από τους μαθητές
Χάσμα απόψεων μεταξύ ΠΣΕΜ – Υπουργείου για τη χρήσης κινητών από τους μαθητές

Χάσμα απόψεων μεταξύ ΠΣΕΜ – Υπουργείου για τη χρήσης κινητών από τους μαθητές

 

 

Με σκοπό τη συζήτηση των προτάσεων της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ), για συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότητα αλλά και για ενημέρωση της για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά, η Γραμματεία της Επιτροπής συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου.

Σοβαρή διαφορά απόψεων καταγράφεται στο θέμα της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στα σχολεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, στην οποία σημειώνεται πως η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με μια σειρά προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στο εκπαιδευτικό σύστημα εδώ και μια δεκαετία. Συζητήθηκαν επίσης, ανάμεσα σε άλλα, τα ζητήματα των κλιματιστικών και της σχολικής στολής.

Όπως αναφέρεται, η Γραμματεία της ΠΣΕΜ συντόνισε την αντίδραση σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των μαθητών, ενώ μετά τις κινητοποιήσεις τους, όπως σημειώνεται, σε σχεδόν όλα τα σχολεία, κατάφεραν να καθορίσουν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

 

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν για τα κλιματιστικά στα σχολεία και η Γραμματεία της ΠΣΕΜ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της “για την αργή και χωρίς σοβαρό πλάνο τοποθέτηση κλιματιστικών”, ενώ ζήτησε ενημέρωση όπως και να της κοινοποιηθεί το πλάνο του Υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει χαλάρωση στο θέμα της στολής, με αποστολή εγκυκλίου σε όλα τα σχολεία. «Θα δικαιούμαστε κοντά παντελόνια τους ζεστούς μήνες και σχολικές φόρμες κατά τον χειμώνα», σημειώνεται.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα τοποθετηθούν λειτουργικοί ανεμιστήρες σε όλες τις τάξεις, ενώ η ΠΣΕΜ πρότεινε ως επιπλέον ανακουφιστικά μέτρα την τοποθέτηση σκιάστρων, την ενεργειακή αναβάθμιση (μονώσεις) των σχολείων και τη δεντροφύτευση, συμπληρώνεται.

Όσον αφορά τα κινητά στα σχολεία , σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Γραμματεία της ΠΣΕΜ εξέφρασε την άποψη ότι η επέκταση της απαγόρευσης τις ώρες των διαλειμμάτων δεν βοηθά σε κανένα σημείο τη λειτουργία των σχολείων, αφού το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει, την ήδη μεγάλη, απόσταση μεταξύ καθηγητών και μαθητών, ενισχύοντας το κρυφτό που παίζουν οι μαθητές από τους καθηγητές.

«Παράλληλα η απουσία χώρου φύλαξης των κινητών, δεν βοηθά στη λειτουργική εφαρμογή του μέτρου αφού οι ίδιοι οι καθηγητές αναλώνουν χρόνο για έλεγχο, εις βάρος της διδακτικής περιόδου. Τέλος, επαναλάβαμε ότι η λογική του Υπουργείου ότι η απαγόρευση κινητών θα μειώσει τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού δεν θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, αφού οι γενεσιουργές αιτίες του εκφοβισμού είναι άλλες», προστίθεται.

Το Υπουργείο, όπως αναφέρει η ΠΣΕΜ, επιμένει στην απαγόρευση των κινητών και έχουν σοβαρή διαφορά απόψεων.

Για τις σχολικές μεταφορές, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, το Υπουργείο δεσμεύτηκε να προωθήσει τις καταγγελίες που μάζεψαν προς την αρμόδια υπηρεσία για να βρεθούν άμεσα λύσεις.

Η ΠΣΕΜ θα αναμένει μέσα στο επόμενο διάστημα την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου, ενώ καθόρισαν ήδη την επόμενη συνάντηση για τις 11 Νοεμβρίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Send this to a friend