Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αν. ΚΕ σε Κουλία: Ο προεδρεύων αντικαθιστά, δεν υποκαθιστά τον Πρόεδρο
Αν. ΚΕ σε Κουλία: Ο προεδρεύων αντικαθιστά, δεν υποκαθιστά τον Πρόεδρο

Αν. ΚΕ σε Κουλία: Ο προεδρεύων αντικαθιστά, δεν υποκαθιστά τον Πρόεδρο

 

 

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, δήλωσε ότι στοιχειώδης λογική υπαγορεύει ότι ο εκάστοτε προεδρεύων της Δημοκρατίας αντικαθιστά και δεν υποκαθιστά, κατά την απουσία του, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αντωνίου σχολίαζε στο ΡΙΚ την επιμονή του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία να διορίσει Γενικό Ελεγκτή όταν θα ασκεί, από μεθαύριο το μεσημέρι, τα καθήκοντα του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε λυπηρό και μόνο το γεγονός ότι γίνεται αυτή η συζήτηση, σημειώνοντας ότι ο προεδρεύων της Δημοκρατίας δεν μπορεί να ασκήσει, κατά τρόπο καταχρηστικό, την εξουσία που του δίδει το Σύνταγμα και δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν θα παραβιάσει αυτή την αρχή, ο Γιάννης Αντωνίου επιβεβαίωσε ότι χθες βράδυ είχε, με δική του πρωτοβουλία, τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, κατά την οποία, όπως είπε, “συμφώνησαν ότι διαφωνούν”.

Send this to a friend