Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εικόνες ντροπής σε σχολείο: Αίθουσες διδασκαλίες γεμάτες μούχλα και ακαθαρσίες
Εικόνες ντροπής σε σχολείο: Αίθουσες διδασκαλίες γεμάτες μούχλα και ακαθαρσίες

Εικόνες ντροπής σε σχολείο: Αίθουσες διδασκαλίες γεμάτες μούχλα και ακαθαρσίες

 

 

Κάθε άλλο παρά… τάξη σχολείου θυμίζουν οι εικόνες που έρχονται από σχολείο του Στροβόλου, με τις αίθουσες διδασκαλίας να είναι γεμάτες μούχλα και ακαθαρσίες.

Σε αυτές τις ακατάλληλες συνθήκες δεκάδες μαθητές καθημερινά αναγκάζονται να κάνουν μάθημα, ενώ οι αρμόδιοι δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στις επιστολές που έλαβαν από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Φωτογραφίες που έστειλε στη εκπομπή Alpha Καλημέρα εκπαιδευτικός του σχολείου προκαλούν αποτροπιασμό αλλά και δεκάδες ερωτηματικά. Σε αυτή την συγκεκριμένη αίθουσα, σύμφωνα με την καταγγελία, παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, ενώ η αίθουσα χρησιμοποιείται και από παιδιά της λέσχης για να λάβουν το μεσημεριανό τους φαγητό.

 

Η εκπαιδευτικός έστειλε επιστολές τόσο στην Σχολική Εφορεία Στροβόλου, όσο και σε άλλους αρμόδιους φορείς, χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια ανταπόκριση.

Η εκπομπή Alpha Καλημέρα, επικοινωνώντας με την νεοσύστατη Σχολική Εφορεία Στροβόλου – μέλη της οποίας πρώτη φορά αναλαμβάνουν την θέση αυτή – φαίνεται να υπάρχει κατανόηση στο όλο θέμα, το οποίο έχει θέση στις προτεραιότητες της. Έδωσαν μάλιστα διαβεβαιώσεις πως θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το όλο θέμα να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, σε παρέμβαση του στην εκπομπή, σημείωσε πως παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα σχολεία της Κύπρου. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, πως την επόμενη βδομάδα θα επισκεφθεί το συγκεκριμένο σχολείο στον Στρόβολο για να διαπιστώσει και ο ίδιος τα όσα δείχνουν η πιο πάνω εικόνες. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε η βελτίωση των συνθηκών στις σχολικές μονάδες είναι και θέμα θέλησης από πλευράς των Σχολικών Εφορειών. Στο πλαίσιο αυτό έφερε, ως παράδειγμα το Γυμνάσιο Αγίου Παύλου.

Μέσα σε ένα χρόνο, στο Γυμνάσιο Αγίου Παύλου αλλάξαμε έξι αίθουσες διδασκαλίας, δύο αίθουσες για παιδιά με ιδιαιτερότητες και τουαλέτες.

Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend