Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πρόεδρος ΕΟΑ Λάρνακας και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων βρέθηκαν στα Λιβάδια για τα αποχετευτικά τέλη που επιβλήθηκαν στον Προσφυγικό Συνοικισμό
Πρόεδρος ΕΟΑ Λάρνακας και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων βρέθηκαν στα Λιβάδια για τα αποχετευτικά τέλη που επιβλήθηκαν στον Προσφυγικό Συνοικισμό

Πρόεδρος ΕΟΑ Λάρνακας και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων βρέθηκαν στα Λιβάδια για τα αποχετευτικά τέλη που επιβλήθηκαν στον Προσφυγικό Συνοικισμό

 

 

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των κατοίκων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λιβαδιών, βλέποντας τα αποχευτικά τέλη που τους επιβλήθηκαν αναλόγως της αξίας του σπιτιού τους, από τη στιγμή που ο προσφυγικός συνοικισμός διαθέτει αποχετευτικό σύστημα.

Ο λόγος η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν περίπου τριπλάσιους φόρους από τα προηγούμενα χρόνια.

 

Σήμερα το Δημοτικό Διαμέρισμα – Δήμος Λάρνακας, επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού της Αυτοδιοίκησης Λάρνακας κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους και ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων και Βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Νίκος Κέττηρος, όπου συναντήθηκαν τόσο με τον Αντιδήμαρχο κ. Μάριο Αρμένη αλλά και με τους κατοίκους των Λιβαδιών και συνομίλησαν μαζί τους, για το όλο θέμα που προέκυψε.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΟΑ κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους στο Larnakaonline μας ανέφερε ότι “έγινε μια ενημέρωση του κόσμου. Τα προβλήματα αφορούν δυο πυλώνες και αφορούν τον Συνοικισμό Αυτοστέγασης και τις φορολογίες που επιβλήθηκαν. Έχουμε δώσει κάποιες απαντήσεις στο κόσμο όσον αφορά τις φορολογίες. Θα είμαστε σε επικοινωνία τις επόμενες μέρες με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Τμήμα Πολεοδομίας για εξεύρεση κάποιων λύσεων και οριστικοποίηση του θέματος αυτού. Αυτό αφορά την Δ’ φάση που έχει εκτιμώμενη αξία 270 εκατομμύρια με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου το 2022 για 25 χρόνια στις κοινότητες και Δήμους που εντάσσονται στο έργο της Δ’ Φάσης και συγκεκριμένα Δήμο Αραδίππου, Διαμέρισμα Βορόκληνης και κοινότητα Πύλας για υλοποίηση του έργου. Ενώ το υπόλοιπο είναι το 20% της αξίας του έργου ενώ το 80% θα καταβληθεί από το κράτος, για να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης ετοιμάζει έγγραφα και το 2025 αναμένεται να ξεκινήσει η μελέτη του έργου και σε δυο χρόνια τα πρώτα κατασκευαστικά συμβόλαια”.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων και Βουλευτής του ΑΚΕΛ κ. Νίκος Κέττηρος, μας ανέφερε ότι οι κάτοικοι του συνοικισμού Λιβαδιών δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για τους λογαριασμούς που τους έχουν αποσταλεί για την κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος του συνοικισμού Λιβαδιών. Το αποχετευτικό σύστημα του συνοικισμού Λιβαδιών κατασκευάστικά από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και τα έξοδα καταβάλλονται κάθε χρόνο. Προφανώς και μετά απο επικοινωνία που είχα με την αρμόδια λειτουργό του Τμήματος έχει γίνει κακή συνεννόηση με τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λάρνακας, γι’ αυτό έχουν αποσταλεί οι λογαριασμοί στις κατοικίες τους προσφυγικού συνοικισμού. Το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί, δεν είναι αποδεκτό  από τη στιγμή που πληρώνει το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για τους εκτοπισθένετες, αυτό θα ήταν κάτι παράνομο, αλλά έχω την εντύπωση ότι τις επόμενες μέρες θα διευθετηθεί.

Εμείς ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων είμαστε έτοιμοι να θέσουμε το θέμα προς συζήτηση και τις επόμενες μέρες”.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend