Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι επτά που βάζουν υποψηφιότητα για βοηθοί αρχηγοί Αστυνομίας – Έγιναν πέντε προαγωγές
Οι επτά που βάζουν υποψηφιότητα για βοηθοί αρχηγοί Αστυνομίας – Έγιναν πέντε προαγωγές

Οι επτά που βάζουν υποψηφιότητα για βοηθοί αρχηγοί Αστυνομίας – Έγιναν πέντε προαγωγές

 

 

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η προσπάθεια του υπουργού Δικαιοσύνης, Μάριου Χαρτσιώτη, να καλύψει τα κενά στα ανώτερα στρώματα της διοικητικής πυραμίδας της Αστυνομίας, μετά το κύμα ακυρωτικών αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου κατά τα τελευταία χρόνια.

Εντός της ημέρας όλοι οι ενδιαφερόμενοι εντός του αστυνομικού Σώματος ενημερώθηκαν ότι πέντε ανώτερα στελέχη της Δύναμης προάγονται στον βαθμό του Αστυνόμου Β΄, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μάριου Χαρτσιώτη. Οι εν λόγω προαγωγές έχουν αναδρομική ισχύ από τις 27/8/2012.

Οι προαχθέντες είναι οι ακόλουθοι:

 

· Ιωάννης Μαυρόχαννας

· Θεμιστός Αρναούτης

· Μιχάλης Κατσουνωτός

· Γεώργιος Α. Χινινός

· Αντώνης Αντωνίου

Στην ουσία οι προαναφερθέντες θέτουν υποψηφιότητα να προαχθούν εκ νέου και να φτάσουν στο βαθμό του ανώτερου Αστυνόμου και κατά συνέπεια να πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να αξιολογηθούν για διορισμό τους σε θέση βοηθού αρχηγού.

Μετά απ΄ αυτά τα δεδομένα τις τέσσερις θέσεις βοηθών αρχηγών θα διεκδικήσουν οι Μαυρόχαννας, Αρναούτης, Κατσουνωτός και Χινινός (αφυπηρέτησε ο Αντωνίου), αλλά και οι αστυνόμοι Α΄ Γιαννάκης Γεωργίου, Χριστόφορος Μαυρομμάτης και Μάριος Χριστοφίδης.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις θέσεις βοηθών αρχηγών Αστυνομίας θεωρούνται κενωθείσες, καθώς με δικαστικές ετυμηγορίες που προηγήθηκαν έχουν πέσει προαγωγές των αξιωματικών που τις κατείχαν. Αυτή εξέλιξη προκαλούσε και σοβαρά πρακτικά προβλήματα, αφού οι έκπτωτοι βοηθοί αρχηγοί δεν μπορούσαν να προσυπογράψουν επίσημα έγγραφα του Σώματος.

Οι χθεσινές πέντε προαγωγές έγιναν εφόσον πρώτα λήφθηκαν υπόψιν 11 δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν ακυρώσεις προαγωγών. Ο υπουργός Μάριος Χαρτσιώτης και επιτροπή της Αστυνομίας εξέτασαν τα δεδομένα, με τον πρώτο να δρομολογεί διαδικασία ούτως ώστε αυτή τη φορά οι προαγωγές στα ανώτατα διοικητικά στρώματα να είναι πλήρως συμμορφούμενες με τις δικαστικές αποφάσεις και κατά συνέπεια να μην υπάρχει κίνδυνος να προσβληθούν στο μέλλον δικαστικώς.

Πηγή: Φilenews

Send this to a friend