Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Γιατρός που διέμενε στην Κύπρο συνελήφθη για απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις στην Ελλάδα
Γιατρός που διέμενε στην Κύπρο συνελήφθη για απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις στην Ελλάδα

Γιατρός που διέμενε στην Κύπρο συνελήφθη για απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις στην Ελλάδα

 

 

Έλληνας γιατρός, ο οποίος διέμενε στην Κύπρο, κατείχε ηγετικό ρόλο σε κύκλωμα με παράνομες συνταγογραφήσεις, που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται ο συγκεκριμένος γιατρός ήταν διορισμένος σε κέντρο υγείας στη Βοιωτία, όμως ζούσε μόνιμα στην Κύπρο και ταξίδευε στην Ελλάδα μόνο προκειμένου να κάνει τις εφημερίες.

Ο γιατρός κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε ΑΜΚΑ εν αγνοία πολιτών προκειμένου να εκδίδει πλήθος ψευδών συνταγών με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΠΥΥ. Όπως διαπιστώθηκε από σχετικό έλεγχο που έγινε, από το 2020 έως τις 22 Ιανουαρίου 2024 είχε συνταγογραφήσει συγκεκριμένο φάρμακο 3.679 φορές. Μάλιστα, είχε εκδώσει συνταγές για το ίδιο σκεύασμα 69 φορές στη μητέρα του, 56 φορές στον πατέρα του, 31 φορές στη σύζυγό του, 18 φορές στον γιο του και 12 φορές στην κόρη του.

 

 Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα ελέγχου που έγινε από τον ΕΟΠΥΥ, ο συγκεκριμένος γιατρός «υπερδοσολογεί ψυχιατρικά φάρμακα σε διπλάσιες ή πολλαπλάσιες εγκεκριμένες δόσεις από τον ΕΟΦ».

Παράλληλα, φέρεται να προμηθευόταν συγκεκριμένο φάρμακο που χρησιμοποιείται για απώλεια βάρους και να το εξήγε παράνομα στην Κύπρο, όπου το πουλούσε με κέρδος 50 ευρώ ανά σκεύασμα.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend