Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Ο Δήμος Αραδίππου συμμετείχε στο Innovation Fair 2024 στην Κίνα
Ο Δήμος Αραδίππου συμμετείχε στο Innovation Fair 2024 στην Κίνα

Ο Δήμος Αραδίππου συμμετείχε στο Innovation Fair 2024 στην Κίνα

 

 

Στο Innovation Fair 2024 συμμετείχε για πρώτη φορά ο Δήμος Αραδίππου. Με επίκεντρο τον κλάδο της τεχνολογίας, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Nanjing της Κίνας.

Καλεσμένος του Εξοχότατου Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, Λιού Γιαντάο, ήταν ο Δήμαρχος Αραδίππου, Χριστόδουλος Πάρτου που συμμετείχε ως ομιλητής, προωθώντας τη διεθνή συνεργασία, τη μεταφορά τεχνολογίας και την καινοτομία μεταξύ της Αραδίππου και της Nanjing.

«Η παρουσία μας εδώ σήμερα αποτελεί απόδειξη της αξίας που αποδίδουμε στη συνεργασία και τον αμοιβαίο σεβασμό», τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Αραδίππου και πρόσθεσε: «Είναι μέσα από γεγονότα όπως αυτό που έχουμε την ευκαιρία να συνδεθούμε, να ακούσουμε και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο.

 

Αυτές οι συνδέσεις δεν είναι μόνο ωφέλιμες. Είναι απαραίτητες για την προώθηση της προόδου που όλοι επιδιώκουμε. Καθώς κοιτάμε τριγύρω, βλέπουμε εκπροσώπους από διάφορους κλάδους που ο καθένας παρουσιάζει την τεχνογνωσία του δίνοντας μοναδικές προοπτικές. Αυτή η διεπιστημονική προσέγγιση είναι η δύναμή μας. Εμπλουτίζει τις συζητήσεις μας και διευρύνει την κατανόησή μας, επιτρέποντάς μας να προσεγγίζουμε τις προκλήσεις με νέες ιδέες και καινοτόμες λύσεις.»

Η φετινή Έκθεση Καινοτομίας προσέλκυσε περισσότερες από 50 εταιρείες και έργα από χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία, καθώς και 400 τοπικές εταιρείες. Η εκδήλωση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης κατασκευής, της τεχνητής νοημοσύνης, της υγείας και πολλά άλλα. Επιπλέον, η εκδήλωση πρόσφερε ευκαιρίες για συνεργασία μεταξύ αναδυόμενων τομέων όπως ο πολιτισμός και το design.

Οι συμμετέχοντες στην Έκθεση Καινοτομίας περιλάμβαναν εταιρείες τεχνολογίας, βιομηχανικά πάρκα, πανεπιστήμια, οργανισμούς καινοτομίας, φοιτητές, νέους επιχειρηματίες και ιδρύματα διεθνούς συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, Χριστόδουλος Πάρτου, μετέβη στην πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Γραμματέα, Δρ. Ματθαίο Αλαμπρίτη και τον Δημοτικό Μηχανικό, Ανδρέα Δημητρίου, οι οποίοι και συμμετείχαν σε όλα τα ειδικευμένα εργαστήρια.

 

 

 

Send this to a friend