Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Καταγγελίες Αντιδημάρχου Λιοπετρίου για νέες καθυστερήσεις στα έργα του Ποταμού…
Καταγγελίες Αντιδημάρχου Λιοπετρίου για νέες καθυστερήσεις στα έργα του Ποταμού…

Καταγγελίες Αντιδημάρχου Λιοπετρίου για νέες καθυστερήσεις στα έργα του Ποταμού…

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ούτε τον Ιανουάριο του 2025, με βάση την νέα παράταση που δόθηκε στον εργολάβο, εκτιμά ο Αντιδήμαρχος Λιοπετρίου ότι θα παραδοθεί το έργο ανάπλασης του Ποταμού Λιοπετρίου, ένα έργο το οποίο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο του 2013…

Με δηλώσεις του στην τοπική ιστοσελίδα Famagusta News, o Μάρκος Κουμή σημειώνει ότι τα κατασκευαστικά έργα στο διαμορφωμένο αλιευτικό καταφύγιο, στον Ποταμό Λιοπετρίου, συνεχίζονται… με «ρυθμούς χελώνας», ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών και των αρμόδιων κρατικών τμημάτων για το ζήτημα των παρατεταμένων καθυστερήσεων.

 

Ο κ. Κουμή ανέφερε πως παρά την νέα παράταση που εξασφάλισε η εργοληπτική εταιρεία, εξακολουθεί να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην πορεία υλοποίησης του έργου, επισημαίνοντας πως η παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου είναι αναγκαία προκειμένου να μην προκύψουν νέες καθυστερήσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Λιοπετρίου υπενθύμισε ότι οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του Ποταμού Λιοπετρίου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2020 και τότε το κόστος του έργου εκτιμήθηκε στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Μάρκο Κουμή, η τελευταία παράταση που δόθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στον εργολάβο είναι η 14η Ιανουαρίου 2025. Εξέφρασε, ωστόσο, αμφιβολίες κατά πόσο ο εργολάβος θα φανεί συνεπής μετά και την τελευταία παράταση που πήρε. Να σημειωθεί, ότι τον Μάρτιο του 2023 είχε δοθεί νέα παράταση στον εργολάβο του έργου μέχρι τον Μάιο του 2024, ακολούθως άλλη μία παράταση μέχρι την 1η Ιουλίου 2024 και τώρα μέχρι τις 14 ερχόμενου Ιανουαρίου.

Ο Αντιδήμαρχος Λιοπετρίου καλεί την πολιτεία να κινηθεί άμεσα με στόχο την ολοκλήρωση και την παράδοση του έργου στην συμφωνημένη ημερομηνία, τονίζοντας ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο συνεχίζουν να προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις στους ψαράδες της περιοχής, αλλά και στους ιδιοκτήτες των δύο εστιατορίων οι οποίοι μετρούν μεγάλες απώλειες εισοδημάτων.

Η ανάπλαση του Ποταμού Λιοπετρίου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που αφορούν στον αλιευτικό τομέα της Κύπρου, το οποίο ταυτόχρονα θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Send this to a friend