Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έρευνα για την καταγγελία φιλάθλου με αναπηρία ότι υπέστη αστυνομική βία
Έρευνα για την καταγγελία φιλάθλου με αναπηρία ότι υπέστη αστυνομική βία

Έρευνα για την καταγγελία φιλάθλου με αναπηρία ότι υπέστη αστυνομική βία

 

 

Στην Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων Κατά της Αστυνομίας, προτρέπει να απευθυνθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης, τον φίλαθλο της ΑΕΛ που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση από μέλη της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων, έξω από το στάδιο «Αλφα Μέγα» στη Λεμεσό.

«Να διαλευκανθεί και από μια Ανεξάρτητη Αρχή, για να μην λεχθεί ότι μόνο από αστυνομικούς έχουν ελεγχθεί από αστυνομικούς τα όσα ενδεχομένως έχουν γίνει εις βάρος του συγκεκριμένου ατόμου»

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, χαρακτήρισε σοβαρά την καταγγελία, για την οποία έχει διαταχθεί χωριστή έρευνα, από τον Αρχηγό Αστυνομία, με τον οποίο συζήτησε το θέμα νωρίς το πρωί.

 

«Θα κληθεί το συγκεκριμένο άτομο να καταθέσει, προκειμένου να ξεκινήσει διερεύνηση του περιστατικού και αναλόγως του αποτελέσματος της διερεύνησης θα αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.»

Τις τραγικές στιγμές που ισχυρίζεται ότι βίωσε στα χέρια αστυνομικών κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από το στάδιο «Άλφα Μέγα» της Λεμεσού, περιέγραψε ίδια εκπομπή, ο φίλαθλος της ΑΕΛ Χάρης Γεωργίου. Όπως ανέφερε, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι καθώς έχει πολυχειρουργηθεί τριάντα-δύο φορές, κατά τις οποίες τοποθετήθηκαν καλώδια στον σπόνδυλο του για νευρο-διέγερση.

Μετέβη γύρω στις πέντε και δεκαπέντε στο στάδιο για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Απόλλων-ΑΕΛ και διήλθε τον «εξαιρετικό», όπως τον χαρακτήρισε, έλεγχο των Αρχών για να εισέλθει σε τρία σημεία. Όταν μάλιστα διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τσαντάκι με φάρμακα, έγινε έλεγχος και του επετράπει να τα μεταφέρει εντός του σταδίου.  Υποστηρίζει ότι τα έκτροπα άρχισαν με τη ρίψη δακρυγόνων, την ώρα που οι καντίνες του σταδίου είχαν κλείσει και δεν υπήρχε η δυνατότητα οι φίλαθλοι να αγοράσουν νερό για να ξεπλύνουν τα μάτια τους.

«Φεύγοντας από το γήπεδο, ο συνοδός μου και δύο άλλα παιδιά, με πήραν στο όχημα μου που ήταν σταθμευμένο σε θέση αναπήρων στον κύριο δρόμο. Δεν ήθελα να το βάλω κοντά στο γήπεδο γιατί εν επικίνδυνο και είχα και ζημιές»

Ο κύριος Γεωργίου εξήγησε ότι μέχρι να φτάσει στο όχημα του, ήδη το αντιοχλαγωγικό όχημα της Αστυνομίας «Αίαντας» κινούνταν εναντίον των οπαδών με ουλαμό της ΜΑΑΔ.

«Είπα στον γιο μου και στα δύο άλλα παιδιά, επειδή είμαι δυσκίνητος και δεν μπορώ να φυλάξω τα πράγματα μου, τραβάτε με πίσω προς τον τοίχο του σταδίου και είχε και ένα κάδο απορριμάτων εκεί, να μπούμε εδώ στη γωνιά για να μην δώσουμε αφορμή για οτιδήποτε. Όπως ερχόταν ο Αίαντας, μας κατάβρεξε με χημικά, έκαιγε το σώμα μας όλο. Στην πορεία των αστυνομικών, με έριξαν κάτω από το τροχοκάθισμα και με χτύπησαν και με ασπίδα και με ρόπαλα. Όπως ήμουν στο έδαφος, δεν μπορώ να πω πόσα μέτρα με μετέφεραν, ήταν βάναυση η βία τους σε ένα άτομο που καθόταν σε τροχοκάθισμα.»

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος και οι άλλοι παρευρισκόμενοι δεν εξήγησαν τον λόγο της παρουσίας τους στο συγκεκριμένο σημείο, ο κύριος Γεωργίου απάντησε ότι «δεν άκουγαν τίποτα, ήταν σαν ρομπότ.»

«Δεν άκουγαν τίποτα, δεν καταλάβαιναν τίποτα. Ήμουν σε τροχοκάθισμα, δεν είναι κάτι που δεν είναι εμφανές. Όπως έκαναν την πορεία τους συνοδεύοντας τον Αίαντα, όποιον έβρισκαν τον χτυπούσαν.»

Ο φίλαθλος είπε ότι μετά το επεισόδιο μετέβη σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει μώλωπες και εκδορές. Κλήθηκε μάλιστα από την Αστυνομία να μεταβεί για εξέταση σε ιατροδικαστή, ενώ όπως είπε, επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματα του αφού «συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

Send this to a friend