Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Ντέρμπι» επεισοδίων και το σκηνικό χάους όπως καταγράφηκε στις κάμερες (βίντεο)
«Ντέρμπι» επεισοδίων και το σκηνικό χάους όπως καταγράφηκε στις κάμερες (βίντεο)

«Ντέρμπι» επεισοδίων και το σκηνικό χάους όπως καταγράφηκε στις κάμερες (βίντεο)

 

 

Το στοίχημα φαίνεται να έχασαν για άλλη μια φορά, για την ομαλή διεξαγωγή του λεμεσιανου ντέρμπι, μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ. Στο Αλφα Μεγα επικράτησε το απολυτό χάος και η περιοχή εκτος γηπέδου, μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, μετά από ένα αγώνα που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Οι πόρτες στο Αλφα Μεγα άνοιξαν και οι οπαδοί άρχισαν να εισέρχονται εντος του γηπέδου. Σύμφωνα με την αστυνομία οι οπαδοί της ΑΕΛ προκειμένου να μην υποβληθούν σε ελέγχους, εμφανίστηκαν με άγριες διαθέσεις.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφεται η ένταση μεταξύ αστυνομικών και οπαδών της ΑΕΛ καθώς και η εκτόξευση σπρέι από πλευράς αστυνομίας κατά την είσοδο τους στο γήπεδο.

 

Στο σημείο κλήθηκαν ενισχύσεις. Λίγο πιο κάτω στο σημείο της εισόδου η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη, αφού οπαδοί όπως καταγράφεται στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του σταδίου, πηδούν από τα κάγκελα, ενώ όταν η πόρτα ανοίγει εισέρχονται στο γήπεδο χωρίς κανένα έλεγχο.

Υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου και αστυνομία αποφασίζουν όπως καλέσουν όλους τους οπαδούς να αποχωρήσουν από τις κερκίδες με σκοπό να ξαναμπούν και να ελεγχθούν.

Μερικά λεπτά αργότερα από τα μεγάφωνα του σταδίου ανακοινώνεται η οριστική αναβολή του αγώνα. Στην κερκίδα του Απόλλωνα η νύκτα γίνεται μέρα από τους πυρσούς ενώ οπαδοί της ΑΕΛ έριξαν δακρυγόνα.

Η αποχώρηση των οπαδών γίνεται ταυτόχρονα και για τις δυο ομάδες. Η περιοχή εκτός γηπέδου μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη. Σε βίντεο καταγράφεται ο πετροπόλεμος που άνοιξαν οπαδοί της ΑΕΛ προς τα μέλη της αστυνομία αλλά και Αίαντας που ανταπέδωσε με την εκτόξευση νερού για να απομακρύνει τους οπαδούς.

Από τα σοβαρά επεισόδια τραυματίστηκαν τρία δόκιμα μέλη της αστυνομίας.  Ένας 22χρονος αστυνομικός της ΜΜΑΔ τραυματίστηκε από ναυτικη φωτοβολιδα στο γόνατο και υποβλήθηκε χθες βράδυ σε χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της πόλης. Σύμφωνα με την αστυνομία φέρει διαμπερές τραύμα και υπέστη κάταγμα επιγονατίδας. Γυναίκα αστυνομικός επίσης της ΜΜΑΔ, υπέστη εγκαύματα στα χέρια από αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ που έριξε οπαδός προς το μέρος των αστυνομικών, ενώ τρίτος αστυνομικός τραυματίστηκε από πέτρα.

Στο αντίποδα, αίσθηση προκαλεί και καταγγελία από φίλαθλο που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Όπως λέει λόγω της δυσκολίας του να κινηθεί γρήγορα, βρέθηκε στην πορεία που ακολουθούσε ο Αίαντας.

Όλο το βράδυ οι αστυνομικές αρχές βρίσκονταν σε επιφυλακή. Στην περιοχή Εναερίου εντόπισαν τέσσερις νεαρούς με μεταλλικό ρόπαλο και μαύρες κουκούλες.

Η διαδικασία προσωποκράτησης τους έγινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται 17χρονος καθώς καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τα μέλη της αστυνομίας. Οι δικηγόροι των 4 υπόπτων έφεραν ένσταση στην 8ημερη κράτηση που ζητούσε η αστυνομία και το δικαστήριο επεφύλαξε την απόφαση του για αύριο. Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες άλλων 17 οπαδών της ΑΕΛ οι οποίοι αναζητούνται.

Την ίδια ώρα έξω από την αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού η Θύρα 9 πραγματοποιούσε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κάρτας οπαδού με τις αστυνομικές δυνάμεις να είναι ισχυρές ανάμεσα τους. Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα.

 

 

Send this to a friend