Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απαντά στις επικρίσεις ο Πρύτανης ΠΚ για εστίες-«Επιτομή της παραπληροφόρ
Απαντά στις επικρίσεις ο Πρύτανης ΠΚ για εστίες-«Επιτομή της παραπληροφόρ

Απαντά στις επικρίσεις ο Πρύτανης ΠΚ για εστίες-«Επιτομή της παραπληροφόρ

 

 

Για παραπληροφόρηση κάνει λόγο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου για το θέμα των εστιών.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Τάσος Χριστοφίδης, «μας έχουν στήσει στον τοίχο, με λυπεί, αισθάνθηκα ως ένας εγκληματίας, ως ένας κλέφτης, ένας απατεώνας και νομίζω ότι θα πρέπει να το κοιτάξει αυτό το πράγμα η Βουλή. Δεν μπορούν να έχουν προσκεκλημένους και να θεωρούνται εκ των προτέρων ένοχοι», τόνισε.

Σημείωσε ότι, το Πανεπιστήμιο θεωρεί πολύ σημαντικό το θέμα της στέγασης και το έθεσε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας, έκανε όλες τις διαδικασίες με το ΥΠΟΙΚ για χρηματοδότηση. Προκήρυξε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό το 2021, ο διαγωνισμός δεν τελεσφόρησε, δόθηκε δεύτερο βραβείο για να μπορείς να ζητήσεις αλλαγές, έγινε διαβούλευση με τον οίκο και τελικά η πρόταση παρέμβαινε τους όρους του διαγωνισμού γιατί χρησιμοποιείτο μεγαλύτερη έκταση γης απ’ ότι προβλεπόταν.

 

«Το Πανεπιστήμιο ακύρωσε τον διαγωνισμό και η εταιρεία προσέφυγα στα δικαστήρια και φτάσαμε με όλες τις διαδικασίες στο σήμερα που έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε τη διαδικασία», επεσήμανε.

Όσον αφορά τα 35 εκ., ανέφερε ότι πρόκειται για το κατασκευαστικό κόστος και το συνολικό κόστος με τις μελέτες και άλλες διαδικασίες που απαιτούνται είναι 45 εκ. «η πρόταση η αρχική είχε ένα προϋπολογισμό 45 εκ. για τη δεύτερη φάση που αφορούσε 700 δωμάτια».

Δείτε όσα ανέφερε εδώ:

Send this to a friend