Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παραμένει στο κελί έως τις 27 Σεπτεμβρίου ο Αϊκούτ
Παραμένει στο κελί έως τις 27 Σεπτεμβρίου ο Αϊκούτ

Παραμένει στο κελί έως τις 27 Σεπτεμβρίου ο Αϊκούτ

 

 

Υπό κράτηση θα παραμείνει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου ο Τουρκοεβραίος επιχειρηματίας, Σιμόν Αϊκούτ, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που αφορούν σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Η απόφαση ελήφθη το πρωί της Τετάρτης από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε συνέχεια αιτήματος της υπεράσπισης για αποφυλάκιση του κατηγορουμένου στη βάση ενστάσεων σχετικών με το κατά πόσο τεκμαίρεται αφενός η διασύνδεση του Αϊκούτ με τις εταιρείες που φέρονται να εμπλέκονται στις παράνομες αναπτύξεις γης στα κατεχόμενα, αφετέρου με προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος, καθώς και με τις συνθήκες κράτησης.

Εξηγώντας το σκεπτικό του, το Δικαστήριο έκρινε ότι συντρέχει κίνδυνος φυγοδικίας του κατηγορουμένου, προσθέτοντας πως συνυπολογίστηκε η σοβαρότητα των αδικημάτων, καθώς και το ύψος της εκτιμώμενης ποινής.

 

Υπενθυμίζεται ότι η 27η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η ημερομηνία που η κατηγορούσα αρχή θα απαντήσει στις προδικαστικές ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία θεωρεί αναρμόδιο το Κακουργιοδικείο για την εκδίκαση της υπόθεσης, επικαλούμενη το δημόσιο διεθνές δίκαιο και το εθιμικό δίκαιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Send this to a friend