Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έξι συνεργεία της ΔΕΑ δραστηριοποιούνται σε ανασκαφές για ανεύρεση αγνοουμένων
Έξι συνεργεία της ΔΕΑ δραστηριοποιούνται σε ανασκαφές για ανεύρεση αγνοουμένων

Έξι συνεργεία της ΔΕΑ δραστηριοποιούνται σε ανασκαφές για ανεύρεση αγνοουμένων

 

 

Έξι συνεργεία, πέντε στα κατεχόμενα και ένα στις ελεύθερες περιοχές, δραστηριοποιούνται αυτή την περίοδο σε ανασκαφές για την ανεύρεση αγνοουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ).

Όπως ανέφεραν πηγές της ΔΕΑ στο ΚΥΠΕ, τα συνεργεία εργάζονται στη Γαλάτεια στην περιοχή Καρπασίας, στον Μαραθόβουνο, στην Αγιά, στον Καραβά και στο Τέμπλος όσον αφορά στις κατεχόμενες περιοχές και στο Γέρι στις ελεύθερες περιοχές.

Οι ανασκαφές στα κατεχόμενα αφορούν σε προσπάθειες ανεύρεσης Ελληνοκύπριων αγνοουμένων και στο Γέρι  Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων της περιόδου 1964.

 

Σε ερώτηση για τη διάρκεια των ανασκαφών οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αυτό εξαρτάται από το είδος της ανασκαφής, και ότι αν για παράδειγμα είναι σε πηγάδι το οποίο εντοπίζεται μπορεί να πάρει μια με δυο μέρες, αλλά αν θα πρέπει να εντοπιστεί το πηγάδι με τη χρήση εκσκαφέα, μπορεί να πάρει μια εβδομάδα να εντοπιστεί και δύο με τρεις μέρες να σκαφτεί. Υπάρχει ανασκαφή που τελειώνει σε μια μέρα, και άλλη που μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα, δύο ή τρεις μήνες, σημείωσαν.

Σχετικά με μελλοντικές ανασκαφές, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι υπάρχει πρόγραμμα αλλά αλλάζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που μπορεί να μην επιτρέπουν ανασκαφή σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά και με το αν μπορούν να πάρουν άδεια για ανασκαφές σε κάποια σημεία αφού μπορεί να αφορούν στρατιωτικές περιοχές, ή από χρήστες τεμαχίων.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend