Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανακοίνωση Δήμου Αραδίππου προς τους δημότες του
Ανακοίνωση Δήμου Αραδίππου προς τους δημότες του

Ανακοίνωση Δήμου Αραδίππου προς τους δημότες του

 

 

Ο Δήμος Αραδίππου επί σειρά ετών που υπερβαίνουν τη δεκαετία και μετά από ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, διαχειρίζεται τη συλλογή σκυβάλων μέσω ιδιωτικών εταιριών που προκύπτουν από διαγωνισμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής και Κυπριακής Νομοθεσίας περί Δημοσίων Συμβάσεων.

Με αυτό τον τρόπο, έχει διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα διαβίωσης στην περιοχή με αναλογικά χαμηλό κόστος σε δημοτικούς φόρους.

Δυστυχώς, όμως, το τελευταίο διάστημα και κυρίως αυτόν τον Αύγουστο, αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τον εργολάβο. Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 8/8/2024 και αποφάσισε ομόφωνα σε άμεσες επιμέρους διορθωτικές κινήσεις που περιλάμβαναν τη χρήση των δημοτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου και σκυβαλοφόρου, αλλά και ιδιωτικών εταιριών, για να καλύψει όσο το δυνατόν τις ανάγκες που προκύπταν καθημερινώς.

 

Το προσωπικό του Δήμου δεν έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται στα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα των πολιτών σε καθημερινή βάση.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος έχει προχωρήσει με την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για τη συλλογή σκυβάλων, η οποία και λήγει στις 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Σύντομα και με όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος, ο Δήμος Αραδίππου ενημέρωνε για όλες τις ελλείψεις και τα προβλήματα τον εν λόγω εργολάβο, ενώ παράλληλα οι Υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούσαν επικουρικά για να καλύψουν τις παραλείψεις.

Ο Δήμος Αραδίππου κατανοεί και απολογείται για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και καλεί τους κατοίκους όπως επιδείξουν την απαραίτητη κατανόηση μέχρι ολοκλήρωσης των διαδικασιών της νέας δημόσιας σύμβασης με το νέο προσφοροδότη.

Send this to a friend