Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η Λάγια γιόρτασε και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου (φώτο)
Η Λάγια γιόρτασε και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου (φώτο)

Η Λάγια γιόρτασε και φέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου (φώτο)

 

 

Της Ειρήνης  Αντωνίου

Η Λάγια είναι ένα χωριό της Ορεινής Λάρνακας και το συναντάμε μετά την Χοιροκοιτία, πριν την Ορά.

Η διαδρομή προς τη Λάγια γίνεται μέσα από ένα πολύ όμορφο τοπίο προσφέροντας μια υπέροχη θέα της ορεινής Λάρνακας. Κάνοντας κανείς μια βόλτα στο μικρό χωριό θα συναντήσει όμορφα παραδοσιακά σπιτάκια, τον ξυλόστεγο ναό αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου στα νοτιοδυτικά της κοινότητας κτίσμα του 18ου αιώνα και θα αναπνεύσει καθαρό αέρα.

 

Το σωματείο “Φίλοι της Λάγιας”, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο θέλουν να κρατήσουν την παράδοση στο χωριό ζωντανή και για αυτό κάθε χρόνο διοργανώνουν πανηγύρι για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Έτσι και φέτος γιόρτασαν όπως ξέρουν άλλωστε με ένα μεγάλο πανηγύρι με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς σε ένα όμορφο περιβάλλον, με χαρούμενη αλλά και δροσερή ατμόσφαιρα. Επίσης στο χώρο λειτουργούσαν διάφορα περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Έξω από την εκκλησία κάτω από τον ευκάλυπτο μέσα στο πράσινο περιβάλλον του χωριού Λάγια, οι χωριανοί προσέφεραν καφέ και ευκαιρία για γνωριμία με τους κατοίκους και τον ιερέα.

Η Λάγια είναι ένα χωριό υπέροχο, το οποίο προσφέρεται για ξεκούραση και ηρεμία, άλλωστε αυτό είναι και η ετοιμολογία του ονόματός της…Λαγιάζω, κρύβομαι…ησυχάζω!

 

 

 

 

 

Send this to a friend