Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πάμε στη Λάγια 14-15 Αυγούστου για την καθιερωμένη εορτή της “Κοίμησης της Θεοτόκου”
Πάμε στη Λάγια 14-15 Αυγούστου για την καθιερωμένη εορτή της “Κοίμησης της Θεοτόκου”

Πάμε στη Λάγια 14-15 Αυγούστου για την καθιερωμένη εορτή της “Κοίμησης της Θεοτόκου”

 

 

Oι κάτοικοι της Λάγιας προσκαλούν όλο τον κόσμο στο χωριό τους στις 14 και 15 Αυγούστου 2024, για την καθιερωμένη εορτή της “Κοίμησης της Θεοτόκου” όπου είναι αφιερωμένος ο ναός της κοινότητας. 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή όλοι οι κάτοικοι και φίλοι της Λάγιας αρχίζουν τις προετοιμασίες για την μεγάλη πανήγυρη. Η κάθε οικογένεια ετοιμάζει και κάτι για να φιλοξενήσει τους καλεσμένους της αλλά και για να ενισχύσει το ταμείο της εκκλησίας με τα περίπτερα που θα λειτουργήσουν.

Με 20 μόνιμους κάτοικους, η εκκλησία της Λάγιας δύσκολα συντηρείται, για αυτό και αυτή η μεγάλη γιορτή αξιοποιείται από τους κατοίκους και φίλους του χωριού για οικονομική ενίσχυση.

 

Πρόγραμμα:

  • Τετάρτη 14 Αυγούστου 

18:30 Εσπερινός
Μετά τον εσπερινό θα ακολουθήσει λειτουργία περιπτέρων με διάφορα προϊόντα, φαγητά, ποτά, δώρα κ.α. Επίσης θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

  • Πέμπτη 15 Αυγούστου

Πανηγυρική δοξολογία και λειτουργία περιπτέρων
Έξω από την εκκλησία κάτω από τον ευκάλυπτο μέσα στο πράσινο περιβάλλον του χωριού, προσφέρεται καφές και ευκαιρία για γνωριμία με τους κατοίκους

Όλα τα έσοδα και των δύο ημερών θα δοθούν στο ταμείο της Εκκλησίας για κάλυψη των ετήσιων λειτουργικών εξόδων.

Κοπιάστε, να ζήσουμε μαζί όμορφες στιγμές στο χωριό.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή, το Κοινοτικό Συμβούλιο και το σωματείο “Οι Φίλοι της Λάγιας”, θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την πίστη και την παράδοση στο χωριό και για αυτό κάθε χρόνο διοργανώνουν με μεγαλοπρέπεια το πανηγύρι για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

 

Η Λάγια είναι ένα χωρίο υπέροχο, το οποίο προσφέρεται για ξεκούραση και ηρεμία, άλλωστε αυτό είναι και η ετοιμολογία του ονόματός της…Λαγιάζω, κρύβομαι…ησυχάζω!

Send this to a friend