Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η ώρα των αποφάσεων για Αββακούμ, στα χέρια των μοναχών το κατηγορητήριο
Η ώρα των αποφάσεων για Αββακούμ, στα χέρια των μοναχών το κατηγορητήριο

Η ώρα των αποφάσεων για Αββακούμ, στα χέρια των μοναχών το κατηγορητήριο

 

 

Στα χέρια του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, βρίσκεται το κατηγορητήριο, που συνέταξε ο Εκκλησιαστικός Εισαγγελέας με βάση το πόρισμα της Ανακριτικής Επιτροπής, για τους δύο εν αργία αρχιμανδρίτες της Μονής του Οσίου Αββακούμ.

Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά τη νεκρή περίοδο των διακοπών του Δεκαπενταύγουστου, με τους δυο μοναχούς να καλούνται για απολογία στις 26 Αυγούστου.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος
Έχει τελειώσει το έργο της η Ανακριτική Επιτροπή, έχει παραδώσει το κατηγορητήριο στους ιδίους και ανέλαβε το εξαμελές συνέδριο να ορίσει την πρώτη δικάσιμο εντός των ημερών

 

Η Ανακριτική Επιτροπή παρέδωσε στο Συνοδικό Δικαστήριο τρεις φακέλους, ο πρώτος περιλαμβάνει το ανακριτικό υλικό, ο δεύτερος το πόρισμα και ο τρίτος το κατηγορητήριο.

Το κατηγορητήριο επικεντρώνεται σε εκκλησιαστικά αδικήματα τα οποία άπτονται της σεξουαλικής δραστηριότητας των μοναχών, που επισύρουν σοβαρότατες ποινές, μέχρι και την καθαίρεση.

Περιλαμβάνει όμως και καταγγελίες για εξαπάτηση πιστών και ψευδοθαύματα.

Ώρα αποφάσεων
Από την Αστυνομία δεσμεύθηκε εκτός από το ποσό των 807.000 ευρώ που εντοπίστηκαν στο χρηματοκιβώτιο της μονής και 237.000 ευρώ από τους προσωπικούς λογαριασμού του ηγουμένου.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται ποσό ύψους 102.500 ευρώ που είχε κατατεθεί από γυναίκα σε λογαριασμό του Νεκταρίου, με σκοπό όπως ισχυρίστηκε να κτίσει σπίτι στο κτήμα της μονής στον Λυθροδόντα, προκειμένου να μείνουν εκεί όλοι μαζί.

Η ώρα των αποφάσεων έφτασε και στη Νομική Υπηρεσία, για δυο υποθέσεις που έχει ενώπιον της.

Η πρώτη αφορά τις κάμερες που τοποθετήθηκαν στην Μονή, με την Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων Προσωπικού Χαρακτήρα να εντοπίζει ποινικά αδικήματα, σε βάρος του Μητροπολίτη Ησαΐα, του πάτερ Βαρνάβα και του ηγούμενου Νεκτάριου. Αποφάσεις αναμένονται και για τις καταγγελίες της αδελφότητας για την εισβολή της 4ης Μαρτίου στη Μονή.

 

Send this to a friend