Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αεροδρόμιο Λάρνακας: Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με 862 κούτες παράνομων καπνικών (φώτο)
Αεροδρόμιο Λάρνακας: Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με 862 κούτες παράνομων καπνικών (φώτο)

Αεροδρόμιο Λάρνακας: Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με 862 κούτες παράνομων καπνικών (φώτο)

 

 

Σε κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης το Τμήμα Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024, μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν από την Αστυνομία, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν και προχώρησαν σε έλεγχο αποσκευών 6 επιβατών, 5 Τουρκοκύπριων και 1 Ρουμανικής υπηκοότητας, που θα αναχωρούσαν από το Αεροδρόμιο Λάρνακας με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο (Belfast).

Κατά τον έλεγχο των 12 αποσκευών τους (2 ο κάθε επιβάτης) εντοπίστηκαν συνολικά 862 κούτες των 200 τσιγάρων η κάθε μία και 24 κιλά και 300γρ. καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα.

 

Οι 6 επιβάτες συνελήφθηκαν για αυτόφορα αδικήματα και οι 5 Τουρκοκύπριοι οδηγήθηκαν σε κρατητήριο για να παρουσιαστούν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για να κατηγορηθούν και να παραπεμφθούν   στη συνέχεια σε δίκη. Η επιβάτιδα αφέθηκε ελεύθερη, αφού κατέβαλε €3,000 για τον εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων.

Send this to a friend