Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιχείρηση κατεδάφισης παράνομων υποστατικών στην παραλία Περβολιών (φώτο)
Επιχείρηση κατεδάφισης παράνομων υποστατικών στην παραλία Περβολιών (φώτο)

Επιχείρηση κατεδάφισης παράνομων υποστατικών στην παραλία Περβολιών (φώτο)

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εν μέσω αντιδράσεων, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, σε συνεργασία με την Αστυνομία, ξεκίνησε σήμερα το πρωί μεγάλη επιχείρηση στην παραλία των Περβολιών για κατεδάφιση παράνομων περιπτέρων και υποστατικών πάνω στην άμμο.

Όπως ανέφεραν οι επικεφαλείς της επιχείρησης, οι διαχειριστές των συγκεκριμένων υποστατικών έχουν συνάψει συμβόλαια πριν από αρκετά χρόνια με το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, χωρίς όμως να εξασφαλίσουν την σχετική άδεια από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, η οποία θεωρεί πως τέτοια υποστατικά είναι παράνομα αφού βρίσκονται εντός της Ζώνης Προστασίας της παραλίας.

 

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων αντιδρούν στις προθέσεις της επαρχιακής διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλουν ενοίκια και φόρους στην τοπική αρχή για τη λειτουργία των υποστατικών.

Σε μια προσπάθεια να δοθεί λίγη πίστωση χρόνου προτού προχωρήσουν οι κατεδαφίσεις, ο δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου είχε συνάντηση με τον Έπαρχο Λάρνακας, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού, όπως έγινε γνωστό, η επαρχιακή διοίκηση είχε αποστείλει τις προηγούμενες μέρες σχετικές ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες. Λίγο μετά τις 9 το πρωί συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης, με την συνοδεία αστυνομικών, ξεκίνησαν να ξηλώνουν το πρώτο περίπτερο, με τους ιδιοκτήτες ν’ αναφέρουν ότι εργάζονται στην περιοχή τα τελευταία 14 χρόνια, χωρίς όλο αυτό το διάστημα να τους έχει ζητηθεί να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους.

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου που κατεδαφίστηκε δήλωσε ότι το υποστατικό λειτουργούσε στη βάση συμβολαίου που είχε συνάψει με το κοινοτικό συμβούλιο, χωρίς να προκαλείται οποιαδήποτε ηχορύπανση. «Νιώθω ντροπή, να βλέπει ο κόσμος στην παραλία τα συνεργεία να κατεδαφίζουν το περίπτερό μου.

Ο έπαρχος έπρεπε να μας δώσει λίγη πίστωση χρόνου. Να τελειώσει η περίοδος τουριστικής αιχμής και μετά ας το κατεδάφιζε», ανέφερε φανερά συγκινημένος.

 

 

 

 

Send this to a friend