Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τα έργα με ορίζοντα διετίας που «τρέχουν» στη Λάρνακα
Τα έργα με ορίζοντα διετίας που «τρέχουν» στη Λάρνακα

Τα έργα με ορίζοντα διετίας που «τρέχουν» στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σημαντικά έργα υποδομής ξεκινούν στη Λάρνακα με ορίζοντα υλοποίησης την επόμενη διετία. Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη το πρωί της Τετάρτης (31/7), ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανακοίνωσε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα όσον αφορά την έναρξη και ολοκλήρωση έργων, τα οποία θ’ αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης.

Καταρχάς, για την ανάπλαση – ενοποίηση των κεντρικών πλατειών Ακρόπολης και Αλκής και για την Β΄ φάση ανάπλασης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο της πόλης για διευκόλυνση ΑμεΑ, ο κ.Βύρας ανέφερε ότι αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

 

Και τα δύο αυτά έργα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν το 2026. Όσον αφορά το πάρκο Σαλίνα, το οποίο δημιουργείται στο τέρμα της λεωφόρου Γρίβα Διγενή (έναντι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης), ο κ.Βύρας είπε ότι θα παραδοθεί στο κοινό μέχρι το τέλος ερχόμενου Οκτωβρίου (κάποιες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κρίθηκαν δικαιολογημένες), ενώ το Παττίχειο Πάρκο, παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει, πιστεύεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2025.

Ειδικά για τις εργασίες που εκτελούνται στο Παττίχειο, για τις οποίες κατά καιρούς υπήρξαν διαμαρτυρίες από πολίτες (για καταστροφές δέντρων και για επηρεασμό της περιοχής Natura, ο Δήμαρχος Λάρνακας επικαλέστηκε την επίσημη θέση του Τμήματος Δασών, λειτουργοί του οποίου επιθεώρησαν το εργοτάξιο, σύμφωνα με τους οποίους οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τον εργολάβο δεν είναι σοβαρές και ότι δεν έχουν καταστραφεί δέντρα. Αναφορικά με το μεγάλο πάρκο που κατασκευάζεται στον προσφυγικό συνοικισμό Τσιακκιλερού, ο δήμαρχος είπε ότι θα είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο του 2025.

Μέλαθρο – Νοσοκομείο

Επιπρόσθετα, ο Ανδρέας Βύρας ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ολοκληρωθεί η αναπαλαίωση της πρώην οικίας του Αστυνομικού Διευθυντή, η οποία βρίσκεται στον ίδιο χώρο όπου δημιουργείται το πάρκο Σαλίνα. Όσον αφορά το νέο δημοτικό μέλαθρο ευγηρίας, το οποίο ανεγείρεται στην ίδια τοποθεσία όπου λειτουργούσε το παλιό γηροκομείο, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2025. Ο δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, ότι έχουν επαναπροκηρυχθεί οι προσφορές για την αναπαλαίωση του παλιού νοσοκομείου, το οποίο προορίζεται να μετατραπεί σε νέο δημοτικό μέγαρο της πόλης, με την ευχή αυτή την φορά να υπάρξει σοβαρό ενδιαφέρον από εργολάβους.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει την 1η Νοεμβρίου. Τέλος, για την βελτίωση κι εξωραϊσμό της συνοικίας του Αη Γιάννη, μιας παραμελημένης συνοικίας που ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των έργων για το αποχετευτικό, ο Α. Βύρας είπε ότι οι διεργασίες προχωρούν με στόχο το έργο αυτό να προκηρυχθεί μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Send this to a friend