Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μηνύματα δημοτών προς δήμαρχο για φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας στις γειτονιές τους
Μηνύματα δημοτών προς δήμαρχο για φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας στις γειτονιές τους

Μηνύματα δημοτών προς δήμαρχο για φαινόμενα νεανικής παραβατικότητας στις γειτονιές τους

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τα σοβαρά προβλήματα αστυνόμευσης που προκύπτουν στον διευρυμένο Δήμο της Λάρνακας απασχόλησαν συνάντηση που είχαν πρόσφατα ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι των δημοτικών διαμερισμάτων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαράλαμπο Ζαχαρίου. Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία μελών της Τροχονομικής Υπηρεσίας του δήμου και κλιμακίου της αστυνομικής διεύθυνσης, κρίθηκε άκρως αναγκαία μετά την συνένωση των τριών δημοτικών διαμερισμάτων, Λάρνακας, Λιβαδιών, Ορόκλινης, αφού με τη λειτουργία του νέου διευρυμένου δήμου οι ανάγκες αστυνόμευσης και τα ζητήματα ασφάλειας που παρουσιάζονται αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι τα φαινόμενα παραβατικότητας και ειδικά της νεανικής παραβατικότητας αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, προσθέτοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις η ζωή των δημοτών γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Εξέφρασε,επίσης, τις ανησυχίες του για τα πολλά μηνύματα που, όπως είπε, λαμβάνει από δημότες, σύμφωνα με τα οποία σε κάποιες γειτονιές της πόλης σχεδόν κάθε βράδυ ομάδες νεαρών, μεταξύ αυτών και ανήλικοι, προκαλούν ζημίες, αναγράφουν συνθήματα και οχλαγωγούν.

 

Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δικαιολογημένα νιώθουν τρομοκρατημένοι και ανησυχούν για την ασφάλεια των περιουσιών τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τις κλοπές που παρατηρούνται στις παραλίες, φαινόμενο που, όπως λέχθηκε, το φετινό καλοκαίρι παρουσιάζει έξαρση. Στα προβλήματα που προκύπτουν σε Λιβάδια και Ορόκλινη αναφέρθηκαν με τη σειρά τους οι αντιδήμαρχοι Μάριος Αρμένης καιΝεόφυτος Φακοντής αντίστοιχα.

Ποδηλατική Αστυνομία

Από την πλευρά του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανάφερε ότι προς επίλυση αυτής της κατάστασης έχει ενισχυθεί η φύλαξη της πόλης, τόσο με πεζή αστυνόμευση στο κέντρο, όσο και με περιπολίες σε διάφορα σημεία της πόλης, ειδικά εκεί όπου παρατηρούνται σοβαρά φαινόμενα παραβατικότητας με σκοπό την πάταξή τους.

Σε σχέση με τα φαινόμενα κλοπών στις παραλίες σε βάρος λουόμενων, ο κ.Ζαχαρίου είπε ότι υπάρχει αστυνόμευση κατά μήκος των ακτών, εξού και μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί 15 άτομα εν ώρα δράσης, δηλαδή την ώρα που έκλεβαν τσάντες, πορτοφόλιαή άλλα αντικείμενα τα οποία ήταν εκτεθειμένα σε ξαπλώστρες κι ενώ οι ιδιοκτήτες τους βρισκόντουσαν μέσα στη θάλασσα. Ο Αστυνομικός Διευθυντής αποκάλυψε ότι εντός των προσεχών ημερών επανέρχεται ο θεσμός της Ποδηλατικής Αστυνομίας, ένας θεσμός που, όπως λέχθηκε, στο παρελθόν είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην πάταξη παραβάσεων κάθε μορφής στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Ζαχαρίου σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αστυνομική δύναμη, κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, εντούτοις καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων, αλλά και για να είναι αισθητή η παρουσία της Αστυνομίας σε νευραλγικά σημεία. Ο Α. Βύρας διαβεβαίωσε ότι η Τροχονομική Υπηρεσία του δήμου θα στηρίξει τις ενέργειες της Αστυνομίας για αποτελεσματικότερη φύλαξη της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.

Send this to a friend