Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ικανοποιημένοι δηλώνουν ο Δήμος και το ΕΒΕ Λάρνακας για διαχωρισμό του έργου λιμανιού – μαρίνας
Ικανοποιημένοι δηλώνουν ο Δήμος και το ΕΒΕ Λάρνακας για διαχωρισμό του έργου λιμανιού – μαρίνας

Ικανοποιημένοι δηλώνουν ο Δήμος και το ΕΒΕ Λάρνακας για διαχωρισμό του έργου λιμανιού – μαρίνας

 

 

Ικανοποίηση εκφράζουν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τον διαχωρισμό του έργου λιμανιού και μαρίνας της πόλης, που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας «οι ανακοινώσεις που έγιναν χθες από τον Υπουργό Μεταφορών ικανοποιούν πλήρως τον Δήμο και τους άλλους φορείς της πόλης, αφού ουσιαστικά θα υλοποιηθούν αυτά που ζητήσαμε από την κυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε πολύ θετικό το γεγονός ότι στη μαρίνα ξεκινούν τα τρία έργα που κρίνουμε πολύ σημαντικά, δηλαδή συντήρηση και αναβάθμιση της υφιστάμενης μαρίνας και ανέγερση Ναυτικού Ομίλου που θα περιλαμβάνει γραφεία για χρήση από την Διεύθυνση της μαρίνας και κρατικές υπηρεσίες».

 

«Ακόμα θα γίνουν χώροι ψυχαγωγίας του κοινού και παροχής υπηρεσιών για τους χρήστες της μαρίνας καθώς και διαμόρφωση πάρκου και χώρων πρασίνου», είπε.

Οι εργασίες που θα γίνουν στη μαρίνα, συνέχισε «υπολογίζονται γύρω στα 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ».

«Επίσης το συντομότερο δυνατόν θα πρέπει να έχουμε ένα υπολογισμό του πόσο θα πρέπει να μεγαλώσει η μαρίνα για να έχει πλήρη χωρητικότητα» είπε και σημείωσε πως «στη συνέχεια θα δούμε πως αναπτύσσεται η γη γύρω από την περιοχή με άλλες παραγωγικές επενδύσεις, όπως ξενοδοχεία, Πανεπιστήμιο, θεματικό πάρκο και άλλα έργα που θα αποτελέσουν πυρήνα προσέλκυσης τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας».

Όσον αφορά το θέμα του λιμανιού, ο Δήμαρχος είπε ότι «θα πρέπει να τεθεί ένας χρονικός ορίζοντας 3 – 4 μηνών μέχρι να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να δούμε τι είδους αναπτύξεις μπορεί να «σηκώσει» το λιμάνι της Λάρνακας για να είναι βιώσιμο».

Ο Δήμος, πρόσθεσε, «θέλει το λιμάνι να είναι τουριστικό αλλά και βιομηχανικό με καθαρές χρήσεις δηλαδή εισαγωγή αυτοκινήτων και φορτίων με σίδηρο, άλας και άλλα υλικά».

Από την πλευρά του ο Νάκης Αντωνίου, Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας ανέφερε πως «οι χθεσινές ανακοινώσεις που έγιναν για το λιμάνι και μαρίνα της πόλης, είναι ακριβώς αυτό που ζητήσαμε από τον Υπουργό Μεταφορών ως ΕΒΕΛ όσο και ως Ad Hoc Επιτροπή. Ο Υπουργός πέρασε τις επιθυμίες μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποφάσισαν να ικανοποιήσουν την πόλη και αυτή τη φορά ο Δήμος και οι Φορείς θα εμπλακούν στην υλοποίηση των έργων που θα γίνουν στη μαρίνα».

Μέχρι στιγμής, συνέχισε «ό,τι ζητήσαμε από την κυβέρνηση ως Λάρνακα μας το έδωσαν, αφού σε συναντήσεις που είχαμε κατά καιρούς με τον Υπουργό Μεταφορών, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και τους Υπηρεσιακούς λειτουργούς, έδειξαν πολύ καλή διάθεση για να βοηθήσουν τη Λάρνακα».

«Πιστεύουμε ότι πλέον φυσά άλλος αέρας για τη πόλη μας και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον» σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αντωνίου είπε πως «ο τόπος που βρίσκεται η μαρίνα της Λάρνακας είναι τέλειος αφού με τον ελλιμενισμό ενός σκάφους, οι επιβαίνοντες σε πέντε λεπτά περπατητοί βρίσκονται στο κέντρο της πόλης».

«Στην περιοχή της μαρίνας υπάρχουν εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταστήματα και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας επισκέπτης και ταυτόχρονα οι παραλίες της Λάρνακας είναι κλειστές ασφαλισμένες και προσφέρουν τον ιδανικό χώρο για κολύμπι και ναυτικά αθλήματα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το λιμάνι της πόλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ είπε πως «θέλουμε ένα λιμάνι το οποίο θα εξυπηρετεί τη βιομηχανία, με ήπια φορτία αλλά και τα κρουαζιερόπλοια, προσφέροντας στους τουρίστες που θα επιλέξουν αυτό τον τρόπο ταξιδιού, μια εναλλακτική επιλογή για τις διακοπές τους».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend