Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αστυνομικός Δ/ντης Λάρνακας: Συνεχής η αστυνόμευση για παραβατικότητα
Αστυνομικός Δ/ντης Λάρνακας: Συνεχής η αστυνόμευση για παραβατικότητα

Αστυνομικός Δ/ντης Λάρνακας: Συνεχής η αστυνόμευση για παραβατικότητα

 

 

Συνεχής είναι η αστυνόμευση στη Λάρνακα με σκοπό την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας αλλά και του φαινομένου των κλοπών στις παραλίες, ανέφερε ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «στη συνάντηση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λάρνακας, του Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας, του Αρχιλοχία Τροχονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και Κλιμακίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Μετά την συνένωση των τριών Δημοτικών Διαμερισμάτων Λάρνακας, η συνάντηση κρίθηκε άκρως αναγκαία και σημαντική αφού έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν προβλήματα που αφορούν τον νέο διευρυμένο Δήμο Λάρνακας στην ολότητα του».

Προστίθεται ότι «κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν κυρίως στην αστυνόμευση και στην ασφάλεια της πόλης».

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «τα φαινόμενα παραβατικότητας και ειδικά της νεανικής, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και σε πολλές περιπτώσεις η ζωή των δημοτών γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Εξέφρασε επίσης τις ανησυχίες του καθώς και πολλά μηνύματα που λαμβάνει από τους δημότες, αφού σε κάποιες γειτονιές της Λάρνακας κάθε βράδυ ομάδες νεαρών μεταξύ αυτών και ανήλικοι, προκαλούν ζημιές, αναγράφουν συνθήματα και οχλαγωγούν με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να τρομοκρατούνται και να ανησυχούν για την ασφάλεια των περιουσιών τους».

Ο κ. Βύρας έκανε επίσης «αναφορά στις κλοπές που παρατηρούνται στις παραλίες το τελευταίο διάστημα».

Από την πλευρά τους οι Αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων «σημείωσαν την καλή συνεργασία με την Αστυνομία και αναφέρθηκαν σε σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «προς επίλυση των διαφόρων προβλημάτων, έχει ενισχυθεί η φύλαξη της πόλης τόσο με πεζή αστυνόμευση στο κέντρο όσο και με περιπολική αστυνόμευση, ειδικά σε σημεία και περιοχές όπου παρατηρούνται σοβαρά φαινόμενα παραβατικότητας με σκοπό την πάταξη τους. Για επίλυση του θέματος των κλοπών από τις παραλίες γίνεται αστυνόμευση με αποτέλεσμα να έχουν ήδη συλληφθεί περίπου 15 άτομα εν ώρα δράσης» σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «εντός των ημερών επανέρχεται ο επιτυχημένος θεσμός της Ποδηλατικής Αστυνομίας, ένας θεσμός που στο παρελθόν είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην πάταξη των παραβάσεων κάθε μορφής στο κέντρο της πόλης. Σημείωσε ακόμα ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αστυνομία και ιδιαίτερα με την έλλειψη προσωπικού, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων αλλά και να γίνεται αισθητή η παρουσία της στην Λάρνακα συνεχώς».

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι «ο Δήμος Λάρνακας, διαμέσου της Τροχονομικής Υπηρεσίας και μέσω άλλων τρόπων θα συμβάλει, θα συνεισφέρει και θα στηρίξει τις ενέργειες της Αστυνομίας για αποτελεσματικότερη φύλαξη της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend