Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Λιβάδια: Πραγματοποιήθηκε και φέτος το 11ο Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής & Παραδοσιακής Κουλτούρας
Λιβάδια: Πραγματοποιήθηκε και φέτος το 11ο Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής & Παραδοσιακής Κουλτούρας

Λιβάδια: Πραγματοποιήθηκε και φέτος το 11ο Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής & Παραδοσιακής Κουλτούρας

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου με μεγάλη επιτυχία και φέτος το 11ο Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής & Παραδοσιακής Κουλτούρας στην Πλατεία Αγνοουμένων-Αγίας Παρασκευής. Στόν χώρο λειτουργούσαν περίπτερα με παρουσίαση & κατασκευή Λιβαδκιώτικων παραδοσιακών καλαθιών απο Λιβαδιώτισσες καλαθοπλέκτριες,κατασκευή & κέρασμα ππαλουζέ, κουλουριών και λουκουμάδων.

Στην εκδήλωση παρέστη και ξεναγήθηκε απο τον Αντιδήμαρχο κ.Μάριο Αρμένη και Δημοτικούς Συμβούλους Λιβαδιών η Υπουργός Γεωργίας,Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου, παρουσία του Αντιδημάρχου Λάρνακας κ.Ιάσονα Ιασονίδη και Υπεύθυνου των Πολιτιστικών Υπηρεσιών κ.Άκη Ιωάννου.

Την κήρυξη της έναρξης του Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής & Παραδοσιακής Κουλτούρας στήν κατάμεστη Πλατεία Αγνοουμένων Αγίας Παρασκευής έκανε η Υπουργός Γεωργίας,Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου,την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο 11ο Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής & Παραδοσιακής Κουλτούρας στα Λιβάδια.Την κ.Παναγιώτου ζήτησε να συνοδεύουν τα παιδιά-χορευτές του Πολιτιστικού Ομίλου ‘Συναπάντημα Αγάπης ‘ όπου και εξήγγειλε χορηγία ύψους €2.000 για κάλυψη εξόδων του Φεστιβάλ.

 

Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ.Ιάσονας Ιασονίδης και καλωσόρησε τους παρευρισκομένους ο Αντιδήμαρχος Δημοτικού Διαμερίσματος Λιβαδιών κ.Μάριος Αρμένης.

Ακολούθησε ένα συγκινητικό αφιέρωμα και απονομή μετά θάνατο τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια της καλοφωνάρισσας Λιβαδιώτισσας Ελλούς Θεοδούλου (Πιτή)που ‘έφυγε’ πρόσφατα για το μεγάλο ταξίδι.Συγκινημένος ο συνθέτης-μουσικός Αδάμος Κατσιαντώνης μίλησε για την γνωριμία του με την Ελλού και την πορεία μέχρι την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου με την οικονομική στήριξη του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου.Την πλακέτα παρέλαβε έκ μέρους της οικογένειας η κόρη της Κούλα.

Ακολούθησε παραδοσιακή βραδυά από την Βασιλική ΧατζηΑδάμου με το μουσικό της σχήμα και κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς απο το ‘Συναπάντημα Αγάπης ‘

Ρίγη συγκίνησης επίσης προκάλεσε σε όλους,η ειδική αφιέρωση της Βασιλικής ΧατζηΑδάμου με την μικρή συνδημότισσα μας Βασιλική-Εφραιμία αγκαλιά επί σκηνής,που δίνει τον δικό της αγώνα με πρόβλημα υγείας αλλά και μεγάλη θαυμάστρια της.

Στο Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής ξεναγήθηκε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου

Στο μοναδικό Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής ξεναγήθηκε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου την Παρασκευή 26 Ιουλίου κατα τήν επίσκεψη της επί ευκαιρία του Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής στα Λιβαδια.

Η Υπουργός αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τον χώρο όσο και τις προσπάθειες που καταβάλοντε για διατήρηση και μετάδοση της τέχνης της καλαμουργικής συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Δημοτικού Διαμερίσματος Λιβαδιών κ.Μάριο Αρμένη.

 

Send this to a friend