Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Ποιοι είναι οι Foster and Partners που θα σχεδιάσουν το Land of Tomorrow στη Λάρνακα
Ποιοι είναι οι Foster and Partners που θα σχεδιάσουν το Land of Tomorrow στη Λάρνακα

Ποιοι είναι οι Foster and Partners που θα σχεδιάσουν το Land of Tomorrow στη Λάρνακα

Larnakaonline

Όλα είναι έτοιμα για το Land Of Tomorrow, το μεγαλεπήβολο έργο ανάπτυξης της παράκτιας κοινότητας στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας-Δεκελειας, σε μια εποχή όπου αρκετά από τα προαναγγελθέντα έργα “ναυαγούν”. Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση η εταιρεία Foster and Partners φαίνεται να αποτελεί εγγύηση για την όλη ανάπτυξη στην πόλη μας.

Το εν λόγω έργο θα περιλαμβάνει εστιατόρια και μπαρ, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, ιδιωτικά γραφεία, co-working spaces (κοινόχρηστους χώρους εργασίας) και χώρους εκδηλώσεων.

 

 

Η ταυτότητα της εταιρείας

Η Foster and Partners (Foster + Partners) είναι μια βρετανική διεθνής αρχιτεκτονική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και η οποία ιδρύθηκε το 1967 από τον Βρετανό αρχιτέκτονα και σχεδιαστή Λόρδο Norman Foster.

Η Foster and Partners έχει σχεδιάσει κτίρια και κατασκευές, όπως το Gherkin στο Λονδίνο, τον Πύργο Hearst στη Νέα Υόρκη, την ανακαίνιση του Ράιχσταγκ στη δεκαετία του 1990 στο Βερολίνο, την οδογέφυρα Millau στη Γαλλία και το Διεθνές Αεροδρόμιο στο Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα δημιουργώντας το masterplan για την «Ανάπτυξη του σύνθετου πολιτιστικού, εμπορικού, επιχειρηματικού, οικιστικού και τουριστικού πόλου επί της οδού Πειραιώς 252 στον Ελαιώνα».

Παράλληλα, έχει εκπονήσει και το masterplan του έργου στο Ελληνικό, έχοντας συμμετοχή και σε επιμέρους έργα όπως ο πύργος Marina Tower εντός της έκτασης που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, η πρακτική της εταιρείας περιλαμβάνει τη μηχανική και το σχεδιασμό. Από το 2021, η εταιρεία είχε περίπου 1.500 υπαλλήλους, σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Χονγκ Κονγκ και της Μαδρίτης.

Τέλος, η εταιρεία έχει κερδίσει το Pritzker Architecture Prize και το Stirling Prize.

Larnakaonline

Send this to a friend