Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επικίνδυνες χημικές ουσίες σε προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά (φώτο)
Επικίνδυνες χημικές ουσίες σε προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά (φώτο)

Επικίνδυνες χημικές ουσίες σε προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά (φώτο)

 

 

Παιγνίδια, βιοκτόνα και άλλα προϊόντα, που θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους, για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές.

Παιγνίδια, βιοκτόνα και άλλα προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, που θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές, έχουν εντοπιστεί στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Στην ανακοίνωση του Τμήματος που μεταδιδεί το ΓΤΠ, καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που εντοπίσουν αυτά τα προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσουν σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.

 

Τα υπό αναφορά προϊόντα είναι βιοκτόνα προϊόντα με την ονομασία «BED BUG KILLER» και διάφορους κωδικούς, βιοκτόνα προϊόντα με την ονομασία «CATERPILLAR KILLER» και διάφορους κωδικούς, που πωλούνται διαδικτυακά και εντοπίστηκαν στην αγορά της Γαλλίας. Είναι επικίνδυνα καθώς δεν έχουν κατάλληλη συσκευασία (δεν είναι αντίστοιχη της επικινδυνότητας των προϊόντων) και περιέχουν βορικό οξύ, ουσία η οποία είναι τοξική για την αναπαραγωγή.

Πλαστική κούκλα επωνυμίας «Pretty girl» με κωδικό PF023, πλαστική κούκλα επωνυμίας «Doll Na! Na! Na! » με κωδικό NO. 1829. κινεζικής κατασκευής, που εντοπίστηκαν στην αγορά της Τσεχίας και περιέχουν την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο πουείναι 0,1% κατά βάρος.

Κοσμήματα χωρίς άλλα στοιχεία επωνυμίας, που πωλούνται διαδικτυακά και εντοπίστηκαν στην αγορά της Γερμανίας. Περιέχουν Κάδμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο, που είναι χημική ουσία επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, διότι συσσωρεύεται στο σώμα και μπορεί να βλάψει τα νεφρά και τα οστά.

Αδιάβροχη τσάντα επωνυμίας «Waterproof mag & mobilväska» και με κωδικό D10685801, κινεζικής κατασκευής, που εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και την επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία ουσία κάδμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Σετ χειροτεχνίας επωνυμίας «AVEC» με κωδικό 102758/3202854,κινεζικής κατασκευής, που εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και την επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία ουσία κάδμιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Παιχνίδι μονόκερος επωνυμίας «Equikids» με κωδικό 901 301 101, που εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δι-ισονονυλεστέρα (DΙΝP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

Μπρασελέ με την επωνυμία «Essaco» και κωδικό QQ3-2210156, δακτυλίδι με την επωνυμία «Fashion Jewelry» και κωδικό S4665-10κινεζικής κατασκευής, που εντοπίστηκαν στην αγορά της Λιθουανίας, Σε αυτά ανιχνεύθηκε νικέλιο (ουσία η οποία είναι ισχυρός ευαισθητοποιητής και μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,5 μg / cm² / εβδομάδα.

Κλεψύδρα επωνυμίας «Free & Easyc» και με κωδικό 25711, κινεζικής κατασκευής, που εντοπίστηκε στην αγορά της Ολλανδίας και περιέχει παραφινέλαιο. το οποίο σε περίπτωση κατάποσης ενδέχεται να είναι θανατηφόρο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ: https://www.pio.gov.cy/assets/pdf/newsroom/2024/07/16072024EpitheorisiErgasias_RAPEX.pdf

Send this to a friend