Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΔΗΣΥ: Καταδικάζουμε απερίφραστα το προδοτικό πραξικόπημα
ΔΗΣΥ: Καταδικάζουμε απερίφραστα το προδοτικό πραξικόπημα

ΔΗΣΥ: Καταδικάζουμε απερίφραστα το προδοτικό πραξικόπημα

 

 

Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για επέτειο Πραξικοπήματος.

Η 15η Ιουλίου έχει άρρηκτα συνδεθεί με το προδοτικό πραξικόπημα και τη διασάλευση της δημοκρατίας στην Κύπρο ως απότοκο των ενεργειών της χούντας, και δίχως αμφιβολία λειτούργησε καθοριστικά ώστε να ανοίξουν πληγές στη χώρα μας που δυστυχώς παραμένουν μέχρι και σήμερα ανοιχτές.

Γίναμε μάρτυρες των δεινών που επιφέρουν στοιχεία όπως ο διχασμός και η διχόνοια και πως αυτά οδηγούν στην καταστροφή, οπότε είναι επάναγκες και φέτος αλλά και πάντοτε να τονίζουμε πως μόνος δρόμος για την επίτευξη των δικαίων της πατρίδας μας είναι ο δρόμος της ενότητας.

 

Καταδικάζουμε απερίφραστα το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 που έδωσε στην Τουρκία την αφορμή να επιβάλει τα διχοτομικά της σχέδια στην Κύπρο. Καταδικάζουμε και δεν ξεχνάμε, και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όσα οδήγησαν στην τουρκική εισβολή, τα εγκλήματα πολέμου και την κατοχή που συνεχίζεται.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά από την ίδρυσή του το 1976 στην ομαλή εξέλιξη της πολιτικής ζωής, ανανεώνει με αίσθημα ευθύνης την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εμπέδωση και περιχαράκωση της δημοκρατίας και τον τερματισμό των δεινών του κυπριακού ελληνισμού.

 

Send this to a friend