Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μικρή, αλλά αναπόφευκτη, η μείωση στις πληρότητες των ξενοδοχείων της ελ. Αμμοχώστου το 2024
Μικρή, αλλά αναπόφευκτη, η μείωση στις πληρότητες των ξενοδοχείων της ελ. Αμμοχώστου το 2024

Μικρή, αλλά αναπόφευκτη, η μείωση στις πληρότητες των ξενοδοχείων της ελ. Αμμοχώστου το 2024

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με μείωση που θα κυμανθεί μεταξύ 5% – 10%, σε σύγκριση με τους αριθμούς του 2023, εκτιμούν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου ότι θα κλείσει το 2024, όσον αφορά τις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων, σύμφωνα πάντα με τις υπάρχουσες ενδείξεις και συνθήκες.

Κληθείς να σχολιάσει την φετινή τουριστική περίοδο, ο λειτουργός της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου Γιώργος Καυκαλιάς μας δήλωσε ότι ο Ιούνιος έκλεισε με μέσο όρο πληροτήτων στα ξενοδοχεία και τα υπόλοιπα καταλύματα της επαρχίας γύρω στο 80%, με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ξένων τουριστών να παρατηρείται το διάστημα μεταξύ 15-30 του μήνα.

 

Όσον αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ο κ. Καυκαλιάς δήλωσε ότι οι διανυχτερεύσεις, θα κυμανθούν γύρω στο 90% κατά μέσο όρο, προσθέτοντας πως υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για περαιτέρω αύξηση των πληροτήτων κατά την περίοδο αιχμής, λόγω και των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί πλέον συνήθεια για έναν σημαντικό αριθμό ταξιδιωτών από διάφορες αγορές.

Παρατήρησε, ωστόσο, ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής δεν συνεπάγονται πάντοτε με σημαντική αύξηση εσόδων για την τοπική οικονομία, καθότι, όπως εξήγησε, συνήθως οι κρατήσεις αυτές γίνονται λόγω πιο χαμηλών προσφορών εκ μέρους των τουριστικών πρακτόρων.

Είναι πολλά τα ερωτηματικά

—————————————–  

Ο Γιώργος Καυκαλιάς ανέφερε ότι οι λόγοι που φέτος αναμένεται να παρατηρηθεί αύξηση στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, είναι αρκετοί, κάνοντας αναφορά στην διοργάνωση του EURO στα γήπεδα της Γερμανίας, στις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία, όπου το σκηνικό παραμένει ρευστό, στην συνεχιζόμενη εμπόλεμη κατάσταση στο γειτονικό Ισραήλ καθώς και στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ειδικά για τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις σε Βρετανία και Γαλλία, ο κ. Καυκαλιάς, παρατήρησε ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες οι οποίοι θέλουν να γνωρίζουν την πολιτική κατάσταση στη χώρα τους προτού αποφασίσουν να ξοδέψουν χρήματα σε ταξίδια. «Όλοι οι πιο πάνω παράγοντες οδηγούν μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και ταυτόχρονα παρεμποδίζουν την κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού ρεύματος το φετινό καλοκαίρι», συμπλήρωσε.

Καμπάνια προβολής

—————————–   

Στο μεταξύ, ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου και η τοπική εταιρεία τουρισμού ετοιμάζουν την παρουσίαση της διαδικτυακής καμπάνιας προβολής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στο εξωτερικό. Η επίσημη παρουσίαση της καμπάνιας θα γίνει προσεχώς. Η ημερομηνία παρουσίασής της θα ανακοινωθεί μεταγενέστερα.

Send this to a friend