Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φωτογραφική Έκθεση για την Αμμόχωστο – «Όταν το όμορφο παρελθόν, συναντά το τραγικό παρόν»
Φωτογραφική Έκθεση για την Αμμόχωστο – «Όταν το όμορφο παρελθόν, συναντά το τραγικό παρόν»

Φωτογραφική Έκθεση για την Αμμόχωστο – «Όταν το όμορφο παρελθόν, συναντά το τραγικό παρόν»

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων, στο πλαίσιο των δράσεων της με αφορμή την τραγική συμπλήρωση 50 χρόνων ξεριζωμού και προσφυγιάς, διοργανώνει φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στην Αμμόχωστο, η οποία θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα επιβατών του νέου λιμανιού Λεμεσού από τις 18 μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2024.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Όταν το όμορφο παρελθόν, συναντά το τραγικό παρόν» και τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας. Αποτελείται από πέραν των 80 φωτογραφιών που αποθανατίζουν περιοχές της Βασιλεύουσας πριν την εισβολή και τις αντιπαραβάλουν με το σήμερα. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Μαρίνα Χατζημανώλη, την Πέμπτη 18 Ιουλίου και ώρα 7μμ. Διευκρινίζεται ότι η έκθεση απευθύνεται στους επιβάτες που διακινούνται στην αίθουσα επιβατών και δεν είναι ανοικτή προς το ευρύ κοινό, παρά μόνο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Ως εκ τούτου καλούνται όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν και να επισκεφτούν την έκθεση, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 77771974 ή μέσω της ηλεκτρονικής δήλωσης στη διεύθυνση https://forms.gle/RinHt5See8sBnEou6 μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024.

Με την ευκαιρία αυτή, η ΠΕΠ ανακοινώνει ότι θα ακολουθήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, αντικατοχική εκδήλωση στη Λάρνακα, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ το επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών και την Υπηρεσία Μερίμνης για τα σχέδια βοήθειας και επιδότησης όπως αυτά έχουν τροποποιηθεί πρόσφατα.

 

 

Send this to a friend