Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Για αμοιβή 100 ευρώ, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 χρόνων από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας
Για αμοιβή 100 ευρώ, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 χρόνων από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας

Για αμοιβή 100 ευρώ, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 χρόνων από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων επέβαλε σήμερα (8/7) το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας στον Α.Σ., 44 χρόνων, άεργο, από τη Λάρνακα, ο οποίος ανέλαβε να κάνει το «βαποράκι» ναρκωτικών έναντι αμοιβής 100 ευρώ, όπως ο ίδιος ομολόγησε στους ανακριτές της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών.

Ο 44χρονος κρίθηκε ένοχος με δική του παραδοχή στην κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα. Στις 22 περασμένου Μαρτίου είχε αναλάβει να μεταφέρει περίπου πέντε κιλά μαριχουάνας από το Δάλι στη Λάρνακα, όπου θα τα παρέδιδε σε άγνωστά του πρόσωπα κατόπιν οδηγιών που θα λάμβανε.

 

 

Τα μέλη της ΥΚΑΝ, ωστόσο, του έστησαν καρτέρι και σε δρόμο έξω από τα Λειβάδια τον ανέκοψαν για έλεγχο, με αποτέλεσμα εντός του αυτοκινήτου του να εντοπιστεί η επίδικη ναρκωτική ουσία.

Επιβάλλοντας την ποινή εξαετούς φυλάκισης, το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη, ως μετριαστικούς παράγοντες, την παραδοχή του κατηγορουμένου και την συνεργασία του με τις διωκτικές αρχές.

 

Άλλα 15 κιλά από αεροδρόμιο

——————————————-

Στο μεταξύ, το περασμένο Σάββατο αφίχθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από χώρα του εξωτερικού 30χρονος φορτωμένος με ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα, σε ταξιδιωτική βαλίτσα που είχε μαζί του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους πέραν των 15 κιλών.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για περίοδο οκτώ ημερών. Ανακρινόμενος, έδωσε κάποιους ισχυρισμούς ως προς τον αποστολέα και τους τελικούς παραλήπτες, οι οποίοι διερευνώνται.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι έπειτα από έρευνες που διενεργήθηκαν από μέλη της ΥΚΑΝ αερολιμένα και λειτουργών του Τμήματος Τελωνείων, εντός της αποσκευής του βρέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν τα επίδικα ναρκωτικά.

Εναντίον του εξετάζονται τα αδικήματα της εισαγωγής ναρκωτικών και της κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

 

Οδηγούσε «φορτωμένος» ναρκωτικά

—————————————————–

Σε μια άλλη περίπτωση, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, 32χρονος συνελήφθη να οδηγεί «φορτωμένος» με ναρκωτικές ουσίες. Μέλη της ΥΚΑΝ και του ΟΠΕ Αμμοχώστου ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ύποπτος σε δρόμο της επαρχίας και στην κατοχή του βρέθηκαν ποσότητες μαριχουάνας, κοκαΐνης καθώς αριθμός χαπιών έκσταση.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε πακέτο τσιγάρων βρέθηκαν εφτά συσκευασίες μαριχουάνας, ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε δέκα συσκευασίες κοκαΐνης και ακόμα ένα πλαστικό δοχείο εντός του οποίου βρέθηκαν οκτώ χάπια έκσταση. Τα ναρκωτικά ήταν έτοιμα προς διάθεση.

Όλα κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις. Ο 32χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 

Send this to a friend