Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για ελαχιστοποίηση κινδύνων από ψηλές θερμοκρασίες
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για ελαχιστοποίηση κινδύνων από ψηλές θερμοκρασίες

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για ελαχιστοποίηση κινδύνων από ψηλές θερμοκρασίες

Σε συστάσεις προς το κοινό, με στόχο την πρόληψη και την ορθή προετοιμασία για ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των αρνητικών συνεπειών από τον καύσωνα, προβαίνει η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας, μετά από κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, σχετικά με εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία.

Σε ανακοίνωσή της, η Πολιτική Άμυνα συστήνει αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και βαριάς σωματικής εργασίας κάτω από τον ήλιο, καθώς και ηλιοθεραπείας, βαδίσματος για πολύ ώρα ή τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

Συστήνει, επίσης, αποφυγή χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός, ενδυμασία με δροσερά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, προστασία κεφαλιού με καπέλο και γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

 

 

Συστήνει στο κοινό μικρά και ελαφρά γεύματα, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και φτωχά σε λίπη, να πίνει άφθονο νερό και χυμούς φρούτων και λαχανικών και να αποφεύγει τα οινοπνευματώδη ποτά.

Επιπλέον, συμβουλεύει να αποφεύγονται οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα αερισμού (ανεμιστήρες) ή σύστημα κλιματισμού και να απευθύνονται στον ιατρό τους για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως να παρουσιαστούν.

Επιπρόσθετα, συστήνει στο κοινό να μεριμνά για συγγενικά ή άλλα κοντινά του πρόσωπα, που είναι ηλικιωμένα ή χρήζουν φροντίδας.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend