Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Απάτη Metamax: Συστηνόταν ως «ηγέτης» και πως έβγαζε €30.000 τον μήνα
Απάτη Metamax: Συστηνόταν ως «ηγέτης» και πως έβγαζε €30.000 τον μήνα

Απάτη Metamax: Συστηνόταν ως «ηγέτης» και πως έβγαζε €30.000 τον μήνα

Μέσω διαδικτυακής τράπεζα επένδυαν τα χρήματα τους τα οποία μετέτρεπαν σε κρυπτονομίσματα και ακολούθως αγόραζαν πακέτα διαφημίσεων στην εφαρμογή Metamax, ώστε να τα πολλαπλασιάσουν παρακολουθώντας και αξιολογώντας βίντεο.

Για κάθε κριτική σε διαφημιστικά βίντεο γνωστών προϊόντων πολυτελείας όπως τσάντες ρούχα και αυτοκίνητων, οι επενδυτές πολλαπλασίασαν τα κρυπτονομίσματα τους.

Μάλιστα αν προσκαλούσαν καινούργιους επενδυτές αποκόμιζαν και το ανάλογο κέρδος.

 

 

Έτσι με αυτό τον τρόπο στήθηκε η πυραμίδα η οποία εκτιμάται ότι είχε πέραν των 15 χιλιάδων μελών σε Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού. Την 1η Ιουνίου η πλατφόρμα έκλεισε οριστικά με τους επενδυτές να χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η πυραμίδα
Τα θύματα της Metamax άρχισαν να προβαίνουν σε καταγγελίες στις αστυνομικές αρχές ενώ τα τηλέφωνα των ΤΑΕ πήραν φωτιά από τις αναφορές σε σχέση με την απάτη στην οποία είχαν πέσει.

Οι παραπονούμενοι, 11 στο σύνολο μέχρι στιγμής κατονόμασαν τον 54χρονο πρώην αστυνομικό ως τον ηγέτη της πυραμίδας στην Κύπρο, και ως το πρόσωπο που μέσω διαδικτυακών βίντεο δελέαζε του υποψηφίους επενδυτές. Οι Αρχές του πέρασαν χειροπέδες.

Ανακριτής
Παραπονούμενος μετά από συνάντηση σε καφετέρια της Λεμεσού με τον ύποπτο, του εξήγησε την λειτουργία της Metamax. Ο παραπονούμενος εξέφρασε την ανησυχία του ως προς την ασφάλεια της επένδυσης. Ο ύποπτος τον διαβεβαίωσε ότι είναι μεγάλη εταιρία διεθνούς εμβέλειας με έδρα τον Καναδά και με εκατομμύρια μέλη. Του ανέφερε ότι δεν πρόκειται για πυραμίδα αλλά για νόμιμη επένδυση

Μάλιστα όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Μουριδης ενώπιον δικαστηρίου ο ύποπτος συστηνόταν ως ηγέτης της Metamax και ότι ήταν ο πρώτος που γράφτηκε στην Κύπρο και λάμβανε κέρδη €30.000 μηνιαίως.

Ανακριτής
Έκανε ζωντανές συνδέσεις και συνάξεις μέσω ΖΟΟΜ επεξηγώντας την επενδυτική τους δραστηριότητα και όταν κάποιο μέλος εξέφραζε ανησυχία ως προς το μέλλον της εταιρίας με απειλητικό ύφος τους έλεγε να φύγουν από την ομάδα.

Ο ισχυρισμός
Ο 54χρονος υποστήριξε πως και ο ίδιος έπεσε θύμα άπατης της επένδυσης, λέγοντας πως πρόσφατα μετέβη στις Φιλιππίνες ως προσκεκλημένος για τα εγκαίνια της Metamax και όταν κατάλαβε ότι κινδύνευε ζήτησε βοήθεια από το προξενείο για να τον φυγαδεύσουν στην Κύπρο.

Λευτέρης Κυριάκου-Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού
Εναντίον του 54χρονου εξασφαλίστηκε μαρτυρία και μέσω της Interpol, ότι δηλαδή ενέχεται στην υπόθεση

Ο ύποπτος που τέθηκε υπο 8ημερη κράτηση, υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλητικά μηνύματα στο κινητό του καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας του και έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση της αστυνομίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Send this to a friend