Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τριμίκλινη: Τι ισχύει σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς από παιδιά – Οι ευθύνες
Τριμίκλινη: Τι ισχύει σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς από παιδιά – Οι ευθύνες

Τριμίκλινη: Τι ισχύει σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς από παιδιά – Οι ευθύνες

 

 

Για τις ευθύνες που προκύπτουν σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς από παιδιά, μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κατά την πρόκληση της φωτιάς δύο νεαρά πρόσωπα θεάθηκαν στο σημείο, έγιναν εξετάσει εντοπίστηκε αρχικά ένας 12χρονος, έγινε συνέντευξη στην παρουσία των κηδεμόνων του και υπέδειξε το σημείο που μαζί με φίλο του είχαν πυροδοτήσει ένα βεγγαλικό και από εκεί είχε ξεκινήσει η πυρκαγιά.

«Τα παιδιά αυτά έπαιζαν, αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί από ένα μικρό βεγγαλικό που εκτοξεύουν μικρά αστεράκια, είχαμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα», τόνισε.

 

Σημείωσε επίσης ότι, γίνονται εξετάσεις από το σημείο που προμηθεύτηκαν αυτό το βεγγαλικό για να διαφανεί αν ήταν επιτρεπόμενο το είδος του, αν προκύπτουν άλλες ευθύνες εναντίον προσώπων και αν είχαν σωστή επίβλεψη.

«Πρόκειται για παιδιά και δεν φέρουν ποινική ευθύνη. Είναι κάτω των 14 ετών και η Αστυνομία με βάση τη νομοθεσία δεν μπορεί να συλλάβει ούτε να γίνει κανονική ανάκριση», είπε.

Κληθείς να απαντήσει αν οι γονείς έχουν ποινική ευθύνη, απάντησε ότι διερευνάται κατά πόσον γνώριζαν ότι οι ανήλικοι είχαν προβεί σε αυτή την ενέργεια και ότι είχαν στην κατοχή τους τέτοιο αντικείμενο.

«Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων ο φάκελος θα πάει στη Νομική Υπηρεσία και θα δοθούν οι οδηγίες αν κάποιος φέρει οποιαδήποτε ευθύνη», κατέληξε.

Send this to a friend