Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέος Δήμος Αθηένου – Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηένου και Δημοτικό Διαμέρισμα Αβδελλερού από 1η Ιουλίου
Νέος Δήμος Αθηένου – Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηένου και Δημοτικό Διαμέρισμα Αβδελλερού από 1η Ιουλίου

Νέος Δήμος Αθηένου – Δημοτικό Διαμέρισμα Αθηένου και Δημοτικό Διαμέρισμα Αβδελλερού από 1η Ιουλίου

 

 

Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πλέον γεγονός και από την 1η Ιουλίου 2024 τίθενται σε εφαρμογή οι πρόνοιες του τροποποιημένου Περί Δήμων Νόμου και του Νόμου που προβλέπει για την Ίδρυση και τη Λειτουργία Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, τις αρμοδιότητές τους και για άλλα συναφή θέματα.

  1. Από την 1η Ιουλίου 2024 ο Δήμος Αθηένου θα αποτελείται από τα δύο Δημοτικά Διαμερίσματα Αθηένου και Αβδελλερού και στο Αβδελλερό θα λειτουργήσει παράρτημα με γραφείο εξυπηρέτησης, που θα στεγάζεται στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου, από τις 7:30 π.μ ως τις 3:00 μ.μ.
  2. Με γνώμονα την όσο το δυνατό πιο ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί από την 1/7/2024, ενημερώνεται το κοινό ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηένου είναι στη διάθεσή του για επίλυση οποιασδήποτε τυχόν απορίας έχει σε σχέση με τις αλλαγές οι οποίες θα γίνουν και θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2024.

Συνοπτικά αναφέρονται τα πιο κάτω:

α. To Τμήμα Υδατοπρομήθειας του Δήμου Αθηένου μεταφέρεται στον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λάρνακας (ΕΟΑΛ) και από την 1/7/2024 όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υδατοπρομήθεια (καταμέτρηση, τιμολόγηση, επιδιόρθωση βλαβών, νέα εγκατάσταση υδρομετρητών και άλλα) θα τυγχάνουν χειρισμού και θα είναι ευθύνης και αρμοδιότητας του ΕΟΑΛ. Με ενέργειες του Δήμου έχει διευθετηθεί η συνέχιση της είσπραξης των λογαριασμών υδατοπρομήθειας από υπάλληλο του ΕΟΑΛ στην Αθηένου, όπου και θα υπάρχει και τεχνικό συνεργείο για να επιλαμβάνεται ζημιών στους αγωγούς και άλλων θεμάτων.

 

β. Ο τομέας πολεοδομικής και οικοδομικής αδειοδότησης αναλαμβάνεται από τον ΕΟΑΛ. Έτσι, η οικοδομική αδειοδότηση του Δήμου Αθηένου μεταφέρεται από την 1/7/2024 στον ΕΟΑΛ. Όλες οι εκκρεμούσες αιτήσεις στις 28/6/2024 θα μεταφερθούν για χειρισμό από τον ΕΟΑΛ. Από τις 14/6/2024 έχει σταματήσει η παραλαβή οποιωνδήποτε νέων αιτήσεων από τον Δήμο Αθηένου. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηένου θα επιλαμβάνεται πλέον μόνον των υπόλοιπων τεχνικών θεμάτων του Δήμου.

γ. Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αθηένου μεταφέρεται στον ΕΟΑΛ και από την 1/7/2024 όλα τα θέματα που σχετίζονται με το αποχετευτικό δίκτυο, τη διάθεση του ανακυκλωμένου νερού και του Βιολογικού Σταθμού, αλλά και των νερών της βροχής, θα τυγχάνουν χειρισμού και θα είναι ευθύνης και αρμοδιότητας του ΕΟΑΛ.

  1. Στα πλαίσια των πιο πάνω ενημερώνεται το κοινό ότι στις 28 Ιουνίου 2024, ημέρα Παρασκευή, το Ταμείο του Δήμου Αθηένου και το Ταμείο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Αθηένου θα κλείσουν στις 10:00 π.μ., με σκοπό την προετοιμασία και την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και προσαρμογών.
  2. Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα γραφεία του ΕΟΑΛ στο τηλέφωνο 24501000 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] ή να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα www.eoal.org.cy.
  3. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηένου παραμένουν στη διάθεση του κοινού για εξυπηρέτηση/ενημέρωση μέσω της δωρεάν γραμμής επικοινωνίας του δημότη στο 24524004 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] ή μέσω της ιστοσελίδας www.athienou.org.cy.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηένου είναι στη διάθεση όλων των δημοτών, ώστε ο νέος Δήμος Αθηένου να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών τους, η μετάβαση στη νέα τάξη πραγμάτων να γίνει χωρίς επηρεασμούς και προβλήματα και για την περαιτέρω ανάπτυξη και ισχυροποίηση της περιοχής με ποιοτική εξυπηρέτηση, συλλογικότητα και αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών.

 

Send this to a friend