Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εξαήμερο ξεγνοιασιάς για τη Λάρνακα η γιορτή του Κατακλυσμού
Εξαήμερο ξεγνοιασιάς για τη Λάρνακα η γιορτή του Κατακλυσμού

Εξαήμερο ξεγνοιασιάς για τη Λάρνακα η γιορτή του Κατακλυσμού

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Οι εκλογές τέλειωσαν, οι προκλήσεις για τις δημοτικές αρχές της Λάρνακας παραμένουν μεγάλες (βλέπε λιμάνι – μαρίνα κ.α.), ωστόσο για ένα εξαήμερο, από τις 21 έως και τις 26 Ιουνίου, η πόλη θα παραμερίσει τα (σοβαρά) προβλήματά της και θα κινείται σε ρυθμούς Κατακλυσμού, της μεγαλύτερης λαϊκής γιορτής που πραγματοποιείται στην Κύπρο κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, προκειμένου οι χιλιάδες επισκέπτες να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναυλίες, διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών.

 

Ήδη οι πανηγυριστές έχουν στήσει τα υποστατικά τους κατά μήκος του πεζόδρομου των Φοινικούδων και δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Κατακλυσμού θα γίνει την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, στις 8.μ.μ., με την εναρκτήρια παρέλαση, ενώ θ’ ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Με την ταυτόχρονη λειτουργία δύο εξεδρών, της κεντρικής εξέδρας παρά την πλατεία Κίμωνος και της εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα. Θα διαγωνιστούν λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει σάτιρα, θεατρικές παραστάσεις και παιδικά προγράμματα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από τη γιορτή του Κατακλυσμού δεν λείπουν γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Στην κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων θα δώσουν το παρόν τους δημοφιλείς τραγουδιστές, όπως οι Στέλιος Ρόκκος, Γιάννης Κότσιρας, Πέτρος Ίμβριος, Σπύρος Σπυράκος, Στέλλα Γεωργιάδου, το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζηγιάννη κ.α.

Παράλληλα, στο κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών – Καραγκιόζη από τις 21 μέχρι και τις 25 Ιουνίου και στην Πλατεία Ευρώπης, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, θα παρουσιάζονται παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν την διαδικασία κατασκευής τους.

Η Λάρνακα, λόγω της προνομιακής της θέσης ως παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα στην παραλία των Φοινικούδων, όπως κανό- καγιάκ, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες σκαφών ανοικτής θαλάσσης.

Επίσης, θα διοργανωθούν κολυμβητικοί αγώνες στο κολυμβητήριο του τοπικού Ναυτικού Ομίλου. Το πρόγραμμα του Κατακλυσμού θα περιλαμβάνει, ακόμα, αγώνες Beach – Volley και Σκακιστικό Τουρνουά Μπλιτζ.

 

Send this to a friend