Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ήσυχη νύχτα στις πληγείσες περιοχές της Πάφου – Συνεχίζονται σήμερα καταγραφές και αποκαταστάσεις
Ήσυχη νύχτα στις πληγείσες περιοχές της Πάφου – Συνεχίζονται σήμερα καταγραφές και αποκαταστάσεις

Ήσυχη νύχτα στις πληγείσες περιοχές της Πάφου – Συνεχίζονται σήμερα καταγραφές και αποκαταστάσεις

 

 

Μετά τον έλεγχο της τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιάς χθες το μεσημέρι και την επιτυχή αντιμετώπιση των πολλών αναζωπυρώσεων το απόγευμα και ενωρίς το βράδυ, η κατάσταση στις πληγείσες περιοχές της Πάφου ήταν κατά την διάρκεια της νύχτας ήρεμη.

Σύμφωνα με αστυνομικές και πυροσβεστικές πηγές, οι εστίες φωτιάς που αναζωπυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν λιγοστές και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις ισχυρές δυνάμεις επίγειων πυροσβεστικών τμημάτων που διανυχτέρευσαν για ένα ακόμη βράδυ στα χωριά της περιοχής.

Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει ένα ήρεμο κλίμα από πλευράς καιρικών συνθηκών, γεγονός που θα συμβάλει, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, στην απρόσκοπτη συνέχιση του έργου των αποκαταστάσεων των ζημιών σε κοινωφελείς υπηρεσίες και δίκτυα, αλλά και στις ιδιωτικές περιουσίες που έχουν υποστεί σοβαρότατες καταστροφές.

 

Από σήμερα επίσης, όπως προανήγγειλε χθες και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που επισκέφθηκε την περιοχή, θα αρχίσει και η καταγραφή των ζημιών γεωργών και κτηνοτρόφων με στόχο την άμεση αρωγή τους από το κράτος.

Παράλληλα, τα πτητικά μέσα που έφθασαν το τελευταίο 48ωρο στο νησί από άλλες χώρες, εξακολουθούν να παραμένουν και σήμερα σε καθεστώς πλήρους ετοιμότητας στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας προκειμένου να συνδράμουν σε τυχόν νέα περιστατικά.

 

Send this to a friend